Locuri ce merită de vizitat în localitatea Varnița

DSC_0016.edit_-4608×2304

Satul Varnița a fost pentru prima dată atestat în anul 1560, fiind inclus în componența raialei Bender, care se afla în acea perioadă sub stăpânirea turcilor.

În prezent, în Varnița sunt foarte multe locuri turistice, unele fiind atestate istoric în documente și tratate.

Turiștii care vin la noi în localitate pot vizita ruinele casei lui Carol al XII-lea. Acest loc oferă o atmosferă care te transferă în trecut. În special, atrăgător este tunelul care ducea din acea casă pe malul celălalt al Nistrului.

DSC_0023

Un alt loc turistic este Monumentul eroilor din 1914-1918, ridicat în cinstea regelui României, Carol I.

DSC_0024-e1527868061987

De asemenea, un important punct de atracție poate fi fostul port, care și-a început activitatea în anul 1873. Fostul port, din care mărfurile ajungeau în Odesa pe cale feroviară, atrage prin construcția voluminoasă de fiare.

DSC_0029.editat

În centrul satului se află „Capela Memorială”. Monumentul a fost înălțat în memoria persoanelor care au decedat în conflictul armat de pe Nistru, care a avut loc în 1992.

DSC_0031.edit_

Satul Varnița are 578 de ani.

DSC_0020.edit_

Autori: Valeria Movcalenco, OlgaBaciu, Tatiana Haritonenco, Silviu Urîta, Ion Urîta, elevi ai Liceului Teoretic „Varnița”, din Varnița, raionul Anenii Noi.

Acest material a fost realizat în cadrul Proiectului „Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO „Centrul Media pentru Tineri”, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Opiniile exprimate în acest material nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente