(foto) Înot, ciclism și alergare. Cum s-a desfășurat și cine sunt câștigătorii celui de-al doilea campionat de triatlon în aer liber de la Chișinău

triatlon

Duminică, 17 iunie, în Parcul „Valea Morilor” din Chișinău s-a desfășurat cel de-al doilea campionat de triatlon în aer liber – Triathlon Triumph by Multisport 2018. Campionatul de triatlon a combinat trei discipline sportive: înot în apă deschisă, ciclism și alergare. La eveniment au participat 250 de sportivi profesioniști și amatori, care au concurat pe distanțele selectate în prealabil.

Astfel, participanții la campionat au avut de depășit una din două distanțe la alegere: Super Sprint (distanța pentru începători și amatori, care constă din proba de înot 400 metri, etapa de ciclism 10 km și alergare 2,5 km) și distanța Olimpică (o distanță pentru sportivi cu experiență, care include competiția individuală și ștafeta, ambele reprezentând proba de înot 1,5 km, ciclism 40 km și alergare 10 km).

Prima etapă a triatlonului a fost proba de înot în apă deschisă, care a avut loc pe lacul din parcul Valea Morilor. După proba de înot, participanții au continuat concursul cu proba de ciclism, trecând apoi la proba finală – alergare pe distanța aleasă.

triatlon1

De remarcat că a doua cupă de triatlon a devenit o competiție internațională, printre participanți numărându-se cetățeni ai Ucrainei, României și SUA.

Câștigătorii pe distanța Super Sprint au devenit:

Bărbați:

Mikhailo Kuznetsov

Ruslan Uja

Alexandr Olari

Femei:

Olecsandra Zarovna

Victoria Bondarenco

Iulia Tcaceova

Distanța Olympic a fost depășită cel mai rapid de:

Bărbați:

Anton Cicarev

Evgheni Volosciuc

Evgheni Borsci

Femei:

Annette Richter

Ana Cazacu

Svetlana Zaicenco

Câștigătorii ștafetei Relay Olympic sunt:

Echipe masculine:

MTB Elite

– Meridian

– Sporter
Printre echipele feminine s-au impus fetele de la FTRM Woman. Conform regulamentului, dacă într-o categorie participă mai puțin de cinci echipe, se premiază doar locul întâi.

Echipe mixte (bărbați și femei):

FTRM Mixt

Three fast three furious

Top team

Campionatul de triatlon în aer liber s-a desfășurat pentru a doua oară. Primul Triathlon Triumph, la care au participat 150 de sportivi, a avut loc pe 25 iunie 2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente