Camere de supraveghere video la grădinițe. Comunitatea „Părinți Solidari” solicită modificarea legislației în Moldova

cctv
Foto: Revista Margot

Reprezentanții comunității „Părinți Solidari” solicită modificarea legislației în Republica Moldova, astfel încât toate grădinițele de stat să fie dotate cu camere de supraveghere video. Solicitarea vine în contextul cazului din Israel, în care copilul unui cuplu de moldoveni a murit abuzat de o dădacă, transmite IPN.

„Recent, am fost martorii unei tragedii cumplite care a avut loc într-o grădiniță din Israel, unde o dădacă a ucis cu cruzime fetița unui cuplu de moldoveni. În locul lui Yasemin putea fi copilul oricui. În Republica Moldova, ca și în Israel, la fel nu există camere de supraveghere video în grădinițele de stat, iar unii copii sunt supuși abuzurilor fizice și emoționale, așa cum relatează de mai multe ori părinții”, susțin reprezentanții comunității „Părinți Solidari”, care au organizat vineri o manifestație în Piața Marii Adunări Naționale.

Participanții la acțiune au păstrat un moment de reculegere în memoria micuței şi au lansat spre cer baloane negre. Reprezentanții comunității „Părinți Solidari” au încurajat părinții, profesorii, educatorii şi autorităţile să folosească tehnici de educare pozitivă, sigure pentru viața copiilor.

La final de acțiune,  au depus un demers la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în care au menţionat mai multe cazuri de neglijare, abuz şi violență. De asemenea, în demers au fost menționate mai multe solicitări, dar în primul rând instalarea camerelor video în instituțiile de învăţământ preșcolar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente