BAC 2018: Ce subiecte au avut de rezolvat elevii la examenul de matematică, profil real

BAC 2018 (27)

Circa 17.000 de elevi au susținut astăzi, 15 iunie, examenul la disciplina de profil. Candidații de la profilul real au susținut proba la matematică, iar cei de la profilul umanist – la istoria românilor și universală. Candidații de la instituțiile de învățământ cu profil arte sau sport au susținut proba de examen la disciplina de profil respectivă. Iată subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la proba de matematică.

bac matem

examen matemtica

Subiectul 9. Problemă de probabilitate. 

Pentru data de 31 decembrie în cadrul unei promoții prețul „telefoanelor mobile” a fost 1500 lei, iar pentru „televizoare”- 3000 lei. Fiecărui vânzător i se dădea un premiu dacă vindea produse în valoare de 5000 lei sau mai mult. Știind că în vânzare erau 8 televizoare și 10 telefoane mobile și că vânzătorul a vândut 3 produse, care este probabilitatea ca vânzătorul a primit premiul?

Vedeți aici ce subiecte au avut de rezolvat elevii la proba de istorie, profil umanist.

Subiectele examenului la limba și literatura română, profil real, le găsiți AICI.

Vedeți aici ce subiecte au avut de rezolvat și elevii de la profilul umanist.

***

Subiectele sunt colectate exclusiv în baza memoriei elevilor ce au susținut BAC-ul. Dacă doriți să ne ajutați cu completarea subiectelor, vă rugăm să o faceți în comentarii sau mesaje. Cu toate acestea, versiunea originală a testului poate arăta diferit.

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente