„Sergiu Cioclea câștigă câte 3500 de lei pe zi”. Parlamentul a respins inițiativa PCRM cu privire la plafonarea salariilor demnitarilor publici

g54y67-640×320

La ședința de astăzi a Parlamentului, fracțiunea PCRM a propus un proiect de lege care să reglementeze salariile persoanelor cu funcție publică. Documentul nu  a fost susținut de majoritatea parlamentară.

Inna Șupac, PCRM. „Noi propnem ca salariile lunare ale conducătorilor autorităților publice să nu depășească 95% din salariul lunar al persoanelor cu funcție publică. Fracțiunea PCRM se arată nedumerită de faptul că salariul lunar al directorului general al ANRE,Tudor Copaci, care vine de fiecare dată cu propuneri de majorare a prețurilor la carburanți este de 60.000 de lei. Salariul guvernatorului BNM, Sergiu Cioclea este de 100.000 de mii lei sau câte 3500 de lei pe zi.”

Lilian Carp, PL. „Noi purtăm responsabilitatea de numire în funcție a acestor persoane ca să ne reprezinte și să ia decizii corecte pentru populație. Există o tradiție în mai multe state în care persoanele angajate în funcții publice nu pot avea salarii mai mari decât cei care îi angajează. În Moldova tradiția este alta.”

Vlad Batrîncea, PSRM. „Odată ce ANRE și alte instituții nu reprezintă interesul public și deservesc agenții economici, noi vom susține plafonarea salariilor persoanelor cu funcție publică care au uitat pentru ce primesc aceste salarii.”

Inițiativa a fost susținută de 41 de deputați dintre cei 86 prezenți în plen. Astfel, proiectul de lege nu a putut fi inclus pe ordinea de zi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente