Competiții, peste o sută de dansuri și zeci de diplome. Cum la „Copilărie Dance” jocurile sunt transmise din generație în generație

ansamblu1

Pentru unii dansul este un mod de viață. Prin dans oamenii crează noi legături și le consolidează pe cele existente. Pe lângă aceasta are mai multe beneficii, menținerea unei greutăți ideale și a tensiunii arteriale bune, dar și eliminarea stresului. Dansul este un sport practicat pe larg în Republica Moldova, atât de maturi, cât și de copii.

Unul din ansamblurile de dansuri pentru copii din Chișinău este ansamblul de dansuri moderne „Copilarie Dance”, care activează în incinta Centrului pentru copii și tineret „Artico”.

Fondat în anul 1997, colectivul a câștigat mai multe competiții în România ,Bulgaria, Belarus și Ucraina.În același timp, în acești ani, ansamblul a cucerit publicul din Moldova, iar în ultimii 5 ani a devenit o tradiție ca pe 1 iunie de Ziua Copiilor, „Copilărie Dance” să deschidă concertul pe scena Palatului Național Nicolae Sulac.

ansamblu

Ansamblul a fost înființat de Olga Ivanova care a venit la Centrul pentru Copii și Tineret „Artico” cu un grup mic de 10 copii. Cu fiecare an ansamblul creștea și cu vremea a ajuns la peste o sută de membri de vârstă școlară și preșcolară.

„În acești 20 de ani au fost montate peste 100 de dansuri. Unele din ele au fost transmise din generații în generații. Suntem mulți, suntem mari și talentați”, ne-a relatat Carolina Pavel, coregrafa colectivului.

Totodată, Carolina Pavel a declarat că dansurile oferă copiilor o mulțime de beneficii:

„În prezent, în colectiv avem peste 100 de copii, împărțiți în grupuri, după vârstă. Avem copii care frecventează dansurile de 7-8 ani, de mici copii. Aici ei își dezvoltă talentul, își îmbunătățesc elasticitatea, își antrenează memoria auditivă și au posibilitatea să danseze pe cele mai mari scene din Republica Moldova, dar și să participe la concursuri naționale și internaționale. Absolvenții ansamblului dansează la Teatrul de Operă și Balet „Maria Bieșu”, învață la Academia de Arte, la Colegiul Coregrafic”, spune coreografa.

ansamblu2

Cel mai recent concurs la care au participat a fost „Craiova ArteFest 2018” ediția a IV-a, care a avut loc în orașul Craiova, România. Astfel, colectivul a venit acasă cu 3 trofee: Grand Prix pentru dansul „Inima Caucazului”, trofeele cu locul 1 pentru dansul „Guguță” și dansul „Strigăt lăuntric”.

Micuții se bucură de fiecare trofeu și diplomă câștigată fiindcă ei știu câtă muncă depun zilnic.

„Participarea la concursul din Craiova a fost o experiență frumoasă pentru mine și pentru tot colectivul. Am avut emoții mari și nu m-am așteptat să luăm premiul mare, fiindcă au participat multe colective. De aceea ne-am bucurat și mai mult”, ne-a declarant Magdalena Ciobanu, membră a colectivului.

Menționăm că membrii colectivului se antrenează de 3 ori pe săptămână, orele sunt gratuite, iar doritorii sunt așteptați cu drag.

Autor: Diana Ciobanu

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente