Cine sunt artiștii care vor evolua la cea de a III-a ediție a festivalului de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ

DescOPERA

Cea de a III-a ediție a festivalului de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ va fi organizată în Orhei. La rezervația cultural – naturală „Orheiul Vechi” va răsuna, timp de trei zile muzica clasicilor Carl Orff, Giuseppe Verdi și Johann Strauss. Vezi mai jos ce artiști vor evolua.

#Tatiana Costiuc

Considerată una din cele mai bune soprano ale scenei moldovenești, Tatiana Costiuc posedă o voce perfectă pentru stilul bel canto, caracterizată de un timbru cald și plăcut. În cadrul Festivalului de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ vă oferim posibilitatea de a vă delecta de această splendidă voce în cadrul a două spectacolele: „Carmina Burana„ din 15 iunie și „Seara Regelui Valsului – Johann Strauss” din 17 iunie.

#Sorin Lupu

Viața tenorul român Sorin Lupu poate fi un subiect de roman sau film. Înainte de a urca pe scenă și a încânta publicul cu vocea sa fermecătoare, a lucrat un an în minele din Valea Jiului și alți zece ani ca mecanic la calea ferată. În tot acest răstimp visa, în secret, la o carieră muzicală, pe care a începu-o în anul 2001, reușind de atunci o mulțime de roluri, interpretate nu doar în România dar și pe cele mai mari scene din Europa. Sorin Lupu este invitat de onoare la Festivalul de Muzică Clasică în aer liber DescOPERĂ. Vă invităm să admirați prestația sa de excepție în cadrul spectacolului „Carmina Burana” la deschiderea Festivalului din 15 iunie.

#Andrei Otean

Andrei Otean  s-a născut la 23 iunie 1977 la Chișinău. Și-a făcut studiile la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea canto academic, clasa prof. V. L. Vichilu. Este solist al Corului Național de Cameră a Sălii cu Orgă, evoluând din această poziție în cadrul mai multor proiecte naționale și internaționale realizate pe scene din orașele Spaniei; solist al bandului  UNIVOX alături de care a concertat la importante festivaluri de muzică jazz din Moldova, Ucraina, Romania, Franța. Din 2010  este    Lector la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice. Pe parcursul carierei artistice a colaborat cu Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Madrid, Orchestra Națională a Galiciei, Spania, Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naţionale  Serghei Lunchevici, Orchestra Simfonică Națională a Companiei TeleRadio Moldova, Orchestra Naţională de Cameră, Orchestra Simfonică și Corul Mixt al AMTAP.

#Vitalie Cebotari

Bariton, Republica Moldova

Născut la 2 iulie 1982 în Orhei, Republica Moldova, absolvă Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, specialitatea – canto academic, în clasa prof. Valeriu Vdovicenco (licență, masterat). Din 2013 este solist la Teatrul Național de Opera și Balet „Maria Bieșu”. Colaborează cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Sala cu Orgă și Orchestra Simfonică Națională a Companiei „Teleradio-Moldova” din Chișinău. Deține în repertoriu următoarele partiții: Masetto („Don Giovanni” de W.A.Mozart; Contele Almaviva („Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart); Marullo („Rigoletto” de G.Verdi); Barone Douphol, Giorgio Germont („La Traviata” de G.Verdi); Silvano („Bal mascat” de G.Verdi); Morales, Escamillo („Carmen” de G.Bizet); Silvio („Paiațe” de R. Leoncavallo); Robert ( „Iolanta” de P.Ceaikovski); Don Carlos („Oaspetele de piatră” de A.Dargomîjski); Belcore („Elixirul Dragostei” de G.Donizetti); Prințul Orlofsky („Liliacul” de J.Strauss).

Întreg programul evenimentului îl găsiți AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente