Vrei să-ți continui studiile într-o țară europeană? Înscrie-te la un atelier și obține o bursă de studii în Franța

La-Strasbourg-chirie-apartament-Franta
Foto: Români La Strasbourg

Ești tânăr/ă și vrei să continui studiile superioare în următorul an universitar în Franța. Participă la atelierul organizat de Alianța Franceză din Moldova și află obiceiurile și tradițiile franceze, condițiile și costul de viață, transporturi, viața culturală, practicarea sportului, despre ce trebuie sa facă și unde trebuie să se adreseze în caz de dificultate.

Este vorba despre un atelier cu o durată de 12 ore cu 4 vorbitori nativi francezi, într-o manieră interactivă, tinerii vor putea să se informeze despre procedurile administrative pe care trebuie să le întreprindă la sosirea lor în Franța, pentru a beneficia de o asigurare medicală, pentru a căuta o locuință, pentru a pretinde la un ajutor în privința locuinței de la Fondul de Alocații Familiale, pentru a solicita o bursă de studii dacă sunt eligibile, pentru a deschide un cont bancar, etc.

În același timp, ei vor beneficia de informații despre metodologia universitară, (luarea de note, rapoarte, rezumate, redactarea sintezelor etc.) pentru a pune toate șansele de partea lor încă de la sosirea la universitate.

Ce-i interesați de atelierul „Plecarea la studii în Franța” se pot înregistra până pe 26 iunie 2018 la Biroul de cursuri al Alianței Franceze din Moldova de la Chișinău.

Atelierul se va desfășura pe 27, 28, 29 iunie și pe 2,4 iulie de la orele 14 până la orele 16.

Costul atelierului este  de 1 500 MDL.

Pentru mai multe informație sau pentru a vă înscrie contactați: Cristina CRUCIRESCU – Telefon : + 373 22 23 45 10 / 23 21 50

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente