Regizorul David Schwartz vine în Moldova. Înscrie-te la atelierul de Teatru Politic coordonat de acesta

669-CeAmfiDacAmsti4
Foto: Fonduri Diversitate

Centrul de proiecte culturale Azart invită tinerii dispuși să participe la atelierul de Teatru Politic. Atelierul va fi coordonat de regizorul David Schwartz din România.

Atelierul se adresează atât artiștilor cu diferite profiluri de activitate (dramaturgi, regizori, artiști vizuali, actori, ș.a.m.d.) cât și persoanelor care vin din alte domenii de activitate, interesate de teatru politic.

În cadrul atelierului cu David Schwartz, participanții, cu ajutorul unor exerciții practice, vor descoperi istoriile personale din care vor învăța să dezvolte posibile scenarii de teatru politic și social. Atelierul se bazează pe documentare, analizare, discuții, exerciții de teatru documentar, vizionarea filmelor/teatrului filmat și lecturarea pieselor.

David Schwartz s-a născut în Bucureşti. A absolvit facultatea de Regie de teatru (2007) şi masterul de Regia spectacolului contemporan (2009) în cadrul UNATC Bucureşti.  În 2016 a obținut titlul de doctor în teoria teatrului și artelor spectacolului la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj,  cu teza intitulată „Teatrul perdanților tranziției post-socialiste. Perspective etice și politice”.

cover David

Atelierul de Teatru Politic va fi organizat în perioada 3-9 iulie la Chișinău. Data limită de aplicare: 24 iunie 2018.

Cei interesați să participe la acest atelier trebuie să completeze formularul AICI, iar rezultatele vor fi anunțate pe 28 iunie.
Rezultatele selecției vor fi anunțate pe 28 iunie, 2018.
Pentru informații suplimentare vă puteți adresa la  adresa de mail: [email protected]

Din 2013 este coordonator, autor de articole şi interviuri, redactor şi corector la publicaţia trimestrială Gazeta de Artă Politică ( www.artapolitica.ro ).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente