Google Translate va lucra mai bine și în modul offline. Ce schimbări au fost introduse

Google-Translate-iPhone-780×520
Foto: Cult of Mac

Google Translate mod de utilizare offline, însă funcţionarea aplicaţiei pentru mobil, atunci când o conexiune la internet nu era disponibilă, nu lucra atât de eficient. Tehnologiile Neural Machine Translation (NMT) sunt de acum disponibile şi în versiunea offline a motorului de traducere, îmbunătăţind semnificativ acurateţea interpretărilor.

Sistemul bazat pe tehnologii de procesare neurală poate genera traduceri în limbaj natural, analizând propoziţia în întregul său pentru a determina semnificaţia fiecărei expresii şi grup de cuvinte. Comparat unui sistem clasic, care analizează cuvinte individuale fără a ţine cont de sensul acestora în cadrul propoziţiei, motorul NMT este mult mai eficient în evitarea stângăciilor de traducere care au atras în trecut multe glume din partea utilizatorilor, scrie go4it.ro.

google-translate-b

Aplicaţia pentru mobil merge şi mai departe, rearanjând textul final pentru a respecta regulile gramaticale ale limbii respective. Optimizari similare sunt aplicate şi motorului de sinteză vocală, ţintind o mai bună reproducere a accentelor şi tonalităţii propoziţiei, ţinând cont de semne de punctuaţie.

Disponibil pentru 59 limbi de circulaţie internaţională, modul îmbunătăţit de traducere offline a fost inclus atât în versiunea pentru Android, cât şi cea de iOS aplicaţiei Google Translate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente