Alege o facultate și fii student pentru două săptămâni la Timișoara. Cum te înregistrezi la West Summer University

uvt

West Summer University este un proiect desfășurat de către Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara cu parteneriatul Organizației Studenților Basarabeni din Timișoara, iar anul acesta ajunge la ediția a VIII-a. Proiectul va avea loc la Timișoara, unde peste 300 de elevi vor simula viața de student timp de 2 săptămâni.

Perioada de desfășurare a proiectului de anul acesta este intervalul 28 iulie – 8 august 2018, iar termenul limită pentru înscrieri este 15 iunie.

Scopul proiectului este de a promova învățământul superior în vederea prevenirii abandonului școlar în rândul elevilor de liceu. Pe parcursul celor 2 săptămâni, elevii vor participa la cursuri, seminare și laboratoare reprezentative anului I de studiu în cadrul facultății alese de ei prin formularul de înscriere.

Elevii pot alege una din cele 11 facultăți ale Universității de Vest din Timișoara, adică Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie, Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Fizică, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Muzică și Teatru, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Facultatea de Științe Politice, Filozofie și Științe ale Comunicării.

Pe lângă programul de educație formală oferit, West Summer University are și o componentă educațională nonformală prin intermediul căreia participanții pot lua parte la workshopuri de formare pe diferite teme, vor fi implicați în diferite jocuri de cunoaștere, tururi ale orașului/facultății.

„Când ți se cere să rezumi un sentiment în puține cuvinte, te poți simți de cele mai multe ori tensionat, crispat și poate chiar sceptic, dar când vine vorba de West Summer University, mă simt în largul meu și spun din suflet tot ceea ce am de spus.

Pentru mine, WSU este locul unde am învățat ce înseamnă prietenia, ce înseamnă oamenii și care este ideea fundamentală a unei vacanțe de vară reușită. Timp de două săptămâni nu doar că am cunoscut viața de student, dar am și început să o trăiesc, așa, înainte de termen, apoi a fost floare la ureche să aleg facultatea pe care vreau să o studiez și să fiu student cu normă întreagă.

La WSU se râde, se iubește, se povestește, se leagă prietenii de durată și poate cel mai important, se trăiește la unison cu alți oameni care împărtășesc aceleași sentimente cu tine și îți creezi amintiri pe care nu îți dorești altceva decât să le retrăiești. 

Cu toate acestea, pot spune că e cea mai tare vară, dar te provoc să o încerci pe propria piele!” – Robert M. Sebeși, Coordonator General West Summer University

Formularul de înscriere îl găsiți AICI, iar pentru noutăți urmăriți pagina de Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente