(vox) Cu ce impresii au ieșit elevii după susținerea probei la limba străină de la Liceul Teoretic Miguel de Cervantes

collage

Astăzi s-a desfășurat a II-a sesiune de bacalaureat. Elevii absolvenți au susținut examenul la limba străină. Reporterul #diez a mers la centrul de bacalaureat amplasat la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes” din Chișinău. Vedeți mai jos cu ce impresii au ieșit tinerii de la examen.

1

 

 

Mădălina, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. „Am susținut proba la limba engleză și mi-a părut ușor. Pentru trei ore e super accesibil. Putea să se descurce oricine. Întrebările au fost clare. Tema la eseu a fost simplă „Sfaturi pe care le-am da generației noastre”, iar la civilizație am avut să descriem un simbol al unei țări vorbitoare de limbă engleză. Mi-a plăcut că puteam singură alege țara. Și la gramatică a nu a fost complicat.”

 

 

 

 

2

 

 

 

Mihaela, Liceul Teoretic Republican „Aristotel”. „Examenul la engleză a fost ușor, chiar destul de ușor în opinia mea. La civilizație puteam alege și țara, și simbolurile la fiecare țară, care îți sunt mai dragi.

 

 

3

 

 

 

Victor, Seminarul Teologic Ortodox Chișinău, „Examenul la engleză a fost dificil, după mine. În mod deosebit la eseu am întâmpinat dificultăți. Nu cunosc destul de bine limba și m-am bazat doar pe cunoștințele acumulate de la cursuri.”

 

 

 

4

 

 

RomanSeminarul Teologic Ortodox Chișinău, „Proba la limba engleză, pentru mine, a fost dificilă doar la un punct, acolo unde trebuia să descriu un simbol al unei țări în care se vorbește engleza. Nu consider relevant acest item pentru examen, pentru că nu este obligatoriu să cunoaștem stema, drapelul, simbolul, imnul acelei țări. E nevoie să știm limba, nu simbolurile. Vreau să adaug că pretestarea la engleză a fost mai ușoară decât însăși examenul.”

 

 

5

 

 

Valentina, Colegiul „Alexei Mateevici”, „Examenul la limba franceză a fost stresant pentru mine. Cele mai multe întrebări au fost formulate incoerent, unele condiții au fost confuze. De exemplu, era un item cu „o sărbătoare francofonă”. Aici nu am înțeles că trebuia o sărbătoare sau în general despre francofonie. La tema civilizației m-am descurcat, a fost simplu.

 

 

 

6

 

 

Vitalie, UTM (anul 0), „Examenul la engleză nu a fost dificil. Textul a fost despre video games și nu mi-a părut greu. Cerința de la civilizația a fost confuză, nu am înțeles ce trebuie să scriu. Sper că m-am descurcat. ”

 

 

 

 

7

 

 

Ana, UTM (anul 0), „Textul la engleză mi-a părut foarte accesibil, iar ultimul item chiar a fost neclar. Trebuia să dau câteva sfaturi generației actuale. În linii generale, examenul a fost ușor. Ceea ce am învățat a fost și la examen.”

 

 

 

 

8

 

 

DamianSeminarul Teologic Ortodox Chișinău, „În opinia mea, examenul la franceză a fost ușor, pe când preBAC-ul a fost mai dificil. Însă exprimarea ideilor textului a fost puțin dificilă pentru mine, nu pot explica de ce anume acest item mi-a creat dificultăți. Aș sugera să mărească cu cel puțin 30 de minute proba la limba străină, pentru a reuși să îndeplinim toate cerințele. ”

 

Taguri: #BAC 2018
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente