Top 5 secrete ale unui zâmbet frumos dezvăluite. Sfaturi de la un medic stomatolog

zambete

Un zâmbet frumos este cea mai bună investiție în propria atractivitate și sănătate. Nu este neapărat să fie ideal, dar să fie fermecător și natural – este obligatoriu. Să atingeți un asemenea rezultat este mult mai ușor cu ajutorul unei îngrijiri zilnice, pentru a nu fi nevoit să apelați la un medic stomatolog pentru un tratament de urgență. Până la urmă, prevenția este mai simplă decât tratamentul.

Secretele zâmbetului perfect – direct de la medicii stomatologi

Frica de stomatolog este o rămășiță a unor timpuri de mult trecute – în zilele noastre există toate condițiile, pentru a pune bazele unei relații amicale cu medicii stomatologi. Iar zâmbetul de vedetă nu trebuie să coste o avere, deși cere timp și atenție, zilnic.

Am furat de la medicii stomatologi Imperial Dent câteva secrete: ce reguli de îngrijire a danturii trebuie să respectăm, pentru a nu ne teme de o vizită la medic. Mai jos vedeți indicațiile specialiștilor pentru a păstra sănătatea dinților și zâmbetul natural.

#1. O atitudine responsabilă pentru periatul zilnic

Una dintre cele mai răspândite probleme este așa numită atitudine superficială față de curățarea zilnică a dinților. Cu toții suntem mereu pe fugă și e de înțeles, dar majoritatea oamenilor nu doar dedică prea puțin timp periatului, dar și o fac absolut greșit. Igiena dentară clasică cu o periuța de dinți simplă necesită anumite eforturi și atenție: periuța atinge 2-3 dinți, pentru fiecare este nevoie de 8-10 mișcări de periere pe fiecare parte, deoarece plăcile sunt îndepărtate pe straturi. Dacă nu respectați regulile de periere și plecați cu simțul unei datorii împlinite, bacteriile din cavitatea bucală vor face o „petrecere” cu consecințe neplăcute – carii, miros neplăcut.

#2. Utilizarea accesoriilor și gadgeturilor pentru cavitatea bucală

Da, pentru o periere de calitate a dinților, aveți nevoie de mai mult decât o perie și pastă de dinți. Acordați timp și atenție curățării spațiului între dinți, pentru care cei mai buni aliați sunt ața dentară și irigatorul. Despre acestea puteți găsi o mulțime de informații – de exemplu, recenzii ale unui anumit model de irigator dentar sau adresa celei mai apropiate farmacii, în care îl puteți achiziționa. Ața dentară se vinde chiar și în marketuri. Ele nu costă mult, iar calitatea îngrijirii dinților în condiții casnice crește de câteva ori.

#3. Pasta de dinți potrivită – alegere importantă

Este necesar să consultați un medic stomatolog și rețineți că nu e neapărat să credeți orbește în calitatea produselor promovate. Nu este cazul când trebuie să dați preferință unei anumite mărci. Medicii dentiști recomandă să folosiți o pastă care remineralizează și întărește smalțul. Pentru cei ce au probleme cu gingiile, specialiștii recomandă să alegeți o pastă de dinți cu conținut de enzime, care vor ameliora inflamația. Fanii înflăcărați ai produselor pentru înălbire sunt avertizați să folosească pasta cu astfel de efect cu atenție, iar cei cu smalțul subțire ar trebui să o evite cu totul.

#4. Curățarea profesională la medicul stomatolog o dată la 6 luni

Curățarea profesională trebuie să devină un ritual tradițional de frumusețe. Medicii Imperial Dent nu doar vă fac o curățarea a dinților, dar și o examinare minuțioasă, folosind  fotografiile dentare sau studiul 3D. Este cu adevărat important, deoarece vedeți cu proprii ochi starea dinților, nu veți mai primi o explicație vagă. Mulți oameni își pierd sănătatea dentară, doar pentru că nu au apelat la ajutorul unui medic stomatolog profesionist la momentul potrivit.

#5. Respectarea unui regim alimentar echilibrat nu doar pentru siluetă, dar și pentru dinți

Spre fericirea amatorilor de dulciuri, nu vă vom recomanda să renunțați complet la dulce. Pur și simplu, după fiecare gustare curățați dinții sau este bine să vă clătiți gura cu apă, în cazul în care nu aveți posibilitatea să vă periați dinții. Nu uitați și de asigurarea organismului cu calciu și fosfor în cantitate suficientă: brânză de vaci, ficat de vită, creveți, alge marine, mere, mazăre, cereale integrale, fasole, castraveți, varză etc. Alegeți un regim alimentar, care să vă țină în tonus întreg organismul

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente