(foto) Cele mai reproduse din memorie meme-uri cu declarațiile Ministerului Educației din Moldova referitoare la examenele de BAC

memoria6

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova a venit cu o declarație de presă în legătură cu testele de bacalaureat la limba și literatura română. În declarație se accentuează discuțiile generate de scrisoarea deschisă a profesorului Constantin Șchiopu postată pe o rețea de socializare. De asemenea, în acest context s-a stipulat și regulamentul cu privire la examenul național de bacalaureat, în care s-ar fi stipulat că reproducerea din memorie a testelor de bacalaureat este interzisă, iar discuțiile despre calitatea lucrărilor trebuiesc realizate doar între specialiști.

Astfel internauții n-au pierdut oportunitatea să facă glumea pe seama asta. Întreaga declarație a Ministerului o vedeți aici.

memoria1 memoria2 memoria3 memoria4 memoria5 memoria6 memoria7 memoria8

bacmemorie

Amintim că pe 9 iunie, profesorul Constantin Șchiopu a comentat, pe pagina sa de Facebook, mai mulți itemi pe care i-au avut de rezolvat elevii la BAC-ul de Limbă și literatură română, specificând că testele sunt întocmite ori din necunoaștere sau este o intenție rea a celor care le-au făcut. „Îmi vine să tai mărunței-mărunțel aceste tâmpite teste și bareme, iar pe autorii lor să-i pun să înghită foiță cu foiță tot ce a fost tăiat. Păi, nu pot ei găsi niște texte lirice care să-i emoționeze, să-i sensibilizeze pe elevi? Cine-i scriitorașul (profil real) care s-a învrednicit de atâta atenție din partea alcătuitorilor? Unde sunt marii scriitori? Cei adevărați!”, scria revoltat profesorul.

Vedeți și scrisoarea deschisă ministrei Babuc pe tema testului de BAC la română: „Examenul conține o greșeală științifică”.

Subiectele examenului la limba și literatura română, profil real le găsiți AICI.

Vedeți aici ce subiecte au avut de rezolvat și elevii de la profilul umanist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente