Fără mită la înscrierea în clasa I. În curând ar putea fi lansat sistemul „E-școala”

elevi clasa 1

În curând ar putea fi lansat un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I, după modelul „e-gradinita”.  Despre aceasta s-a discutat la ședința operativă a primăriei, luni, 11 iunie.

„Eu cred că rezultatele care sunt astăzi pe înscrierea transparentă în grădinițele din Chişinău ne arată că trebuie să mergem mai departe și să venim cu „e-școala”. Vreau ca înscrierea în clasa I-a să fie exact ca la grădinițe. Să fie transparent, pentru ca fiecare părinte să vadă școala, rândul, numărul copiilor și să nu alerge ca veverița pe la toți directorii”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Solicitarea edilului vine în contextul în care funcționarul spune că i s-au raportat cazuri în care părinților li se cere câte 200 de euro pentru înscrierea copiilor în clasa I.

„Graţie platformei on-line care permite părinţilor să semnalizeze abuzurile legate de procedura de înscriere a copiilor în grădinițe, mi se raportează că se cer de la 200 EURO pentru înscrierea copiilor în clasa I-a. Noi suntem obligați să oferim educație și să luptăm cu fenomenul corupției în instituțiile de învățământ din capitală. Este important ca părinții să știe că aceste taxe sunt percepute ilegal”, a adăugat primarul interimar.

Amintim că înscrierea copiilor la grădinițele din Chișinău se face prin intermediul platformei online www.egradinita.md, care este prietenoasă și pentru telefoanele mobile.

De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate peste 6000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituțiile preșcolare din capitală, iar prin intermediul platformei înscrierea la grădiniță în mediu durează 11 minute.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente