Mii de tineri din Europa vor putea călători gratuit în această vară printr-un program care va fi lansat astăzi, 12 iunie. Această oportunitate este valabilă și pentru tinerii moldoveni care dețin cetățenie română sau au un pașaport al unei țări din Uniunea Europeană.

Este vorba despre proiectul „Descoperă UE”, care se adresează tinerilor ce au împlinit 18 ani şi vor să viziteze ţări din Uniunea Europeană.

Începând de astăzi și până pe 26 iunie, tinerii din ţările membre ale Uniunii Europene se pot înregistra la acest program. Cei care se înscriu trebuie să fie motivaţi să viziteze cel puţin un sit de patrimoniu cultural din Europa şi să răspundă la un test despre patrimoniul cultural, despre tineret, dar şi despre alegerile pentru Parlamentul European.

De menționat că majoritatea călătoriilor vor avea loc cu trenul.

În această lună, Comisia Europeană va selecta până la 15.000 de tineri care vor beneficia de un permis de călătorie gratuit cu trenul în perioada iulie-septembrie.

Va fi şi o doua etapă a programului în toamnă, când vor fi acordate alte 5.000 de permise de călătorie.

Programul se încadrează în „Anul european al patrimoniului cultural”, iar bugetul alocat de Comisia Europeană este de 12 milioane de euro.

Vă puteți înregistra la proiect AICI.