Tinerii interesați de dezvoltarea sistemelor embedded pot participa gratuit la o școală de vară la Chișinău

19989807_1390111864413091_7410966944962268819_n (1)

Pentru a 5-a vară consecutiv, clubul ingineresc Microlab organizează școala de vară „Dezvoltarea sistemelor embedded”. Participanții, divizați în echipe, vor realiza proiecte personale, vor învăța să controleze un robot și vor avea parte de o experiență, care va include: team-work, lecții teoretice și practice, competiții între dispozitivele create și oportunitatea de a se alătura comunității MicroLab. 

Școala de vară se va desfășura pe parcursul a 5 zile, în două sesiuni lucrative: 2-6 iulie și 9-13 iulie. Evenimentul dat se va axa pe dezvoltarea a abilităților inginerești a participanților. Printre activități se numără:

  • Team work- pe întreaga perioadă a taberei de vară, participanții vor lucra în echipe;
  • Lecții teoretice cu mentori calificați în domeniu, care vor împărtăși experiența și cunoștințele lor;
  • Lecții practice în cadrul cărora echipele vor realiza proiecte personale implicând cunoștințe elementare de programare;
  • La final de zi lucrătoare vor avea loc competiții între dispozitivele create de fiecare echipă;
  • MicroLab este  un „meeting-point” pentru oamenii interesați în tehnologiile embedded, iar participanții vor avea oportunitatea să se alăture comunității;

Toți cei implicați vor beneficia de un curs simplificat pentru începători și vor fi ghidați atât în sfera dezvoltării tehnice a sistemelor embedded cât și în fazele de dezvoltarea a unui astfel de proiect.

Oricine se poate înscrie la școala de vară, completând acest formular până pe 28 iunie. Participanții selectați vor fi anunțați pe 30 iunie.

Participarea la acest eveniment este gratuită, iar studenților în anul terminal care au dorința să creeze o carieră în acest domeniu, compania Arobs le oferă un intership cu perspectivă de angajare. Locul desfășurării evenimentului este spațiul de creație FabLab (Chisinau, Studenților 9/11). Program orar: 9:00 – 17:00 cu pauze periodice.

Școala de vară este organizată cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente