(video) „Dragostea nu are frică”. GENDERDOC-M te invită să privești o comedie romantică despre aventurile unui adolescent gay „Love, Simon”

pp

„Love, Simon” (Cu Drag, Simon) este o poveste despre călătoria palpitantă și tulburătoare de dragoste. Toată lumea merită o mare poveste de dragoste. Dar pentru Simon Spier, un adolescent de șaptesprezece ani, este puțin mai complicat: el este pe punctul de a-i spune familiei și prietenilor săi că este homosexual și că încă nu știe identitatea colegului anonim de care s-a îndrăgostit online. Așa începe istoria acestui film care promovează dragostea, ci nu ura. Centrul de Informare GENDERDOC-M te invită să privești această peliculă, mâine, 9 iunie în incinta Centrului de pe strada Valeriu Cupcea 72/1, cu începere la ora 17:00.

„Love, Simon” pare la prima vedere că se aseamănă cu toate celelalte filme pentru adolescenţi, însă această producţie cinematografică are potenţialul de a deveni un veritabil fenomen mondial graţie includerii unor personaje homosexuale în distribuţia sa, aşa cum a reuşit să devină „Black Panther” graţie diversităţii rasiale a actorilor de pe afişul acestei pelicule.

Nicio comedie romantică produsă de un studio major de la Hollywood nu a fost relatată vreodată până în prezent din punctul de vedere al unui adolescent homosexual.

Nick Robinson, în vârstă de 22 de ani, care a putut fi văzut în „Jurassic World”, îl interpretează pe Simon Spier, un licean de la o periferie a oraşului Atlanta, care nu le-a mărturisit deocamdată familiei şi prietenilor că este homosexual.

El se împrieteneşte cu „Blue”, un alt elev din același liceu, care îşi ascundea la rândul său homosexualitatea, iar cei doi încep să dialogheze pe Internet fără să îşi cunoască identitățile reale.

Într-o zi, unul dintre e-mail-urile lui ajunge pe mâini greșite, iar Simon începe să fie șantajat cu secretul său: el trebuie să-l ajute pe „clovnul” clasei să iasă cu fata pe care o place sau homosexualitatea lui va fi dezvăluită, împreună cu numele băiatului pe care îl place. Rezolvarea ambelor probleme poate fi hilară, înfricoșătoare și, desigur, îi poate schimba întreaga viață.

„Love, imon”, lansat deja în Statele Unite, face parte dintr-o serie de filme recente despre iubirile unor adolescenţi homosexuali, după modelul peliculei „Call Me by Your Name”, premiat cu Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat, şi al lungmetrajului „The Miseducation of Cameron Post”, câştigător al trofeului principal atribuit la Festivalul Sundance.

Ceea ce îl face să fie unic este faptul că filmul „Love, Simon” iese din circuitul producţiilor independente: realizat şi produs de un studio hollywoodian major, el va fi distribuit pe scară largă şi este conceput pentru un vast public familial, nu doar pentru pasionaţii de filme de artă.

Marile studiouri aveau obiceiul de a considera până de curând cu publicul larg nu era interesat de poveştile de iubire gay şi au considerat drept o „anomalie”.

„Love, Simon” a primit 91% de cronici pozitive pe site-ul agregator Rotten Tomatoes şi a obţinut deja încasări de 49,5 milioane de dolari pe plan mondial.

Compania specializată în box office Exhibitor Relations prevede că acest film va obţine încasări de 55 de milioane de dolari doar în America de Nord, o reuşită financiară mai mult decât onorabilă, în contextul în care pelicula a avut un buget de producţie de 17 milioane de dolari.

Pagina evenimentului AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente