(foto) Fostă membră a echipei naționale de scrimă, cu zeci de medalii. Povestea Ludmilei Șevciuc, tânăra diagnosticată cu leucemie acută

ludmila1

UPDATE: Liudmila Șevciuc a încetat din viață în pe parcursul zilei de 21 decembrie 2018. În continuare, puteți citi un reportaj despre povestea ei și modul cum a luptat.

Ludmila Șevciuc, este o tânără de 26 de ani din Chișinău. Încă din copilărie a frecventat școala muzicală la secțiunea flaut și fluier, dar visele au adus-o și în sala de scrimă. Acolo Ludmila a rămas pentru 8 ani și a cucerit zeci de medalii și diplome alături de fetele din echipa Națională a Moldovei. O istorie de succes a unei tinere ambițioase. Însă fără un mic detaliu. În 2014 Ludmila a fost diagnosticată cu leucemie acută.

„De profesie sunt kinoterapeut. Am fost eminentă și am absolvit facultatea cu drag. Îndată după facultate am început să lucrez. Îmi aducea o satisfacție enormă să știu că pot ajuta oamenii. Însă, după câteva luni nu am mai putut continua, pentru că am aflat că sunt bolnavă”, își aduce aminte tânăra.

ludmila

Atunci după lungi ședințe de chimioterapie şi tratament dureros, boala a intrat în remisie. Însă în mai 2018, Ludmila a aflat că boala a recidivat într-o formă mai agresivă, iar acum singura soluție este cea de transplant de măduvă osoasă.

În prezent, la Chişinău nu se face această procedură. Părinții Ludmilei au găsit o clinică în Turcia, care le-a dat o speranță pentru ca tânăra să fie salvată.

scrima

Tratamentul constă în teste de sânge, biopsie, chimioterapie, sânge pentru compatibilitate şi transplantul de măduvă osoasă, care se ridică la 120.000 de dolari.

„Cu părere de rău nu dispunem de această sumă, de aceea apelăm la ajutorul oamenilor buni pentru a colecta suma necesară pentru tratamentul fiicei mele. Credem în bunătate şi empatie, şi foarte mult sperăm că noi toţi putem să o ajutăm pe Ludmila și să-i oferim o şansă la viaţă”, spune mama fetei.

doc ludmila

Puteți să o ajutați pe Ludmila prin 3 modalități:

  1. Pe pagina de facebook, dacă accesați aici.
  2. Pe platforma gofundme.
  3. Puteți dona pe următoarele conturi bacare:

date bancare

tratament

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Stela Televca
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente