Direcția generală educație, tineret și sport din Chișinău are o nouă șefă. Rodica Guțu este învingătoarea concursului

dgets

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău are un nou șef. Este vorba despre Rodica Guțu, care a asigurat până în prezent interimatul funcției , transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de DGETS se menționează că prin dispoziția primarului general interimar din 31 mai, Rodica Guțu a fost desemnată învingătoare a concursului organizat. Noua șefă a fost numită în funcție pentru un termen de patru ani.

Pe 31 mai, simpatizanți PAS, PPPDA și PLDM au manifestat în fața Primăriei municipiului Chișinău împotriva modalității în care s-a desfășurat concursul public pentru ocuparea funcției șef al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău.

Potrivit manifestanților, concursul a fost organizat cu încălcări de regulament. Cu cel puțin trei zile înainte de desfășurarea probelor de concurs, acest lucru trebuie să fie anunțat pe site-ul instituției, lucru care nu s-a întâmplat.

După o atenționare publică a liderei PAS, Maia Sandu, în data de 30 mai, Primăria a publicat anunțul, dar l-a antedatat, de parcă ar fi fost pe site de pe 28 mai. Aceștia au cerut autorităților municipale să înceteze concursul pentru că s-a admis o problemă de legalitate.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente