Parlamentul a respins audierea lui Pavel Filip cu privire la imixtiunea Guvernului în cazul majorării prețului la combustibil

1034669279

În ședința de astăzi a Parlamentului, deputații au deliberat pe marginea audierii în plen a prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip, cu privire la imixtiunea acestuia în treburile ANRE. Inițiativa a fost expusă de PSRM, însă nu a fost susținută de majoritatea deputaților.

Vlad Batrîncea, deputat PSRM. a explicat necesitatea audierii prim-ministrului în Parlament prin faptul că „Problema majorării prețurilor la carburanți stabilită de ANRE a fost dezbătută de Parlament, dar nu am găsit un numitor comun, dar am văzut cum Pavel Filip a ieșit cu o adresare publică către ANRE cu o solicitare de a anula decizia cu privire la anularea prețurilor. De aceea, trebuie audiat prim-ministrul, de ce Guvernul admite imixtiunea în activitatea ANRE, care după lege este independent, care a fost indicația lui pentru ANRE și de ce decizia cu privire la majorare a fost doar suspendată temporar, ci nu anulată.”

„Vă aducem aminte că atunci când s-a ieftinit prețul la gazul natural pentru Moldova, când s-a ieftinit pe piețele internaționale la combustibil, la petrol, în Republica Moldova prețurile au rămas practic neschimbate. Atunci când prețurile se majorează, ei majorează și pentru consumatorii noștri. De aceea, noi dorim să audiem prim-ministrul, acela care dă indicații ANRE-ului ca să știm care sunt consecințele  pentru economia națională”, a conchis deputatul.

Dumitru Diacov, deputat PDM a declarat că, „Economia este domeniul de activitate a Guvernului.  Eu cred că aceasta nu a fost o indicație a prim-ministrului, a fost o sugestie, o observație. Și dacă ANRE a reexaminat această poziție, atunci acest lucru este o chestiune bună.”

Iurie Țap, deputat PLDM a spus că „Într-adevăr, ANRE este o instituție independentă și poate să i se ceară explicații, justificări, nu să se dea indicații.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente