În Moldova vremea se înrăutățește. Recomandări pentru șoferi și pietoni pe timp de ploaie

34606676_1568178453309588_836632351923503104_n

Inspectoratul Național de Patrulare atenționează șoferii și pietonii să manifeste maximă prudență și atenție la trafic pe timp de ploi puternice. În acest sens, colaboratorii poliției vin cu o serie de sugestii pentru cetățeni.

INP reamintește conducătorilor auto că în condițiile unui carosabil umed, mai ales noaptea, lumina se reflectă și reduce substanțial vizibilitatea. Conducătorii auto sunt îndemnați să ruleze cu viteză redusă şi să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

În caz că vizibilitatea în oglinzile mașinii este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalți șoferi reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea direcției de mers. De aceea, polițiștii recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie permanent aprinse.

Pentru siguranța pietonilor li se  recomandă să traverseze strada numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă și nici într-un caz nu treceți prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente