Trei persoane au primit mandat de arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, o persoană - în arest la domiciliu și alta - sub control judiciar. Aceasta după ce procurorii au solicitat astăzi mandate de arestare pentru 6 persoane din cele 9 reţinute în dosarul examenelor fraudate de la Academia de Studii Economice (ASEM).

Amintim că, în urma perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție au fost ridicați pe 2.000.000 de lei în cadrul dosarului ASEM. Au fost reținute 9 persoane dintre care angajați ai instituției de învățământ și intermediari din afara acesteia.

Pe parcursul acțiunilor de anchetă, s-a stabilit că, pentru un examen, membrul grupului primea de la student până la 1 000 de lei, nota pentru practica de producție costa între 1000 și 1500 de lei, iar cea mai scumpă era aranjarea susținerii tezei de licență sau masteratul – între 400 si 550 de euro. În consecință, studenții erau evaluați de către profesori fictiv, în mare parte fără prezența fizică la examene.