(video) Povestea tinerei din Moldova care a parcurs peste 2000 de km ca să voteze în turul doi al alegerilor locale de la Chișinău

collage

La Chișinău astăzi are loc cel de-al II-lea tur al alegerilor locale. Pentru funcția de primar al municipiului Chișinău în al II-lea tur s-au întâlnit candidații înaintați de Partidul Socialist, Ion Ceban și Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. În primul tur al alegerilor locale puțini tineri au dat dovadă de spirit civic, prin urmare numărul persoanelor, cu vârsta de până la 35 de ani, care s-au prezentat la urne a fost mic. Ghidată de dorința de a schimba lucrurile acasă și a servi drept un exemplu de patriotism, Diana Scorpan a făcut peste 2000 de km pentru a vota. 

Diana a publicat un video pe pagina sa de Facebook în care spune motivele din care a ales să vină, din timpul sesiunii, acasă pentru ca să voteze. În video ea îndeamnă tinerii să se prezinte la urnele de vot pentru că doar astfel aceștia își vor face vocea auzită.

„După cum știți eu acum studiez în Olanda, dar nu am rămas indiferentă față de ceea ce se întâmplă acasă. Urmărind ultimele evoluții politice din Moldova am fost un pic întristată când am văzut că la alegeri tinerii au ieșit în număr foarte mic, de asta am decis să iau avionul și să parcurg 2000 km, pentru a-mi pune cumva amprenta și să demonstrăm că dacă se vrea, se poate”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente