(foto, video) Studenți de la UTM, premiați la un concurs studențesc la Cluj. Au realizat macheta unui pod pietonal de lemn

2018-05-20-at-22.21.43
Foto: utm.md

Studenți ai facultății de Construcții, Geodezie și Cadastru și ai facultății de Urbanism și Arhitectură de la Universitatea Tehnică a Moldovei au participat, în perioada 12-16 mai 2018, la o conferință la Cluj-Napoca. În cadrul acesteia, tinerii din Moldova, divizați în două echipe, au participat la un concurs studențesc unde au plănuit macheta unui pod pietonal din lemn.

Conform rezultatelor concursului „DesignIng CONNECTIONS”, reprezentanții UTM au luat Premiul III – echipa „SIAM” (Ion Racu, Daniel Moraru, Vasile Serdiuc și Dumitru Vlasov) și Mențiune – echipa „BeGreen”( Sergiu Furdui, Tudor Movileanu, Cristina Barbalat și Claudia Iovița).

Concursul a fost unul complex, fiind alcătuit din 3 etape distincte:

  1. Lucrare scrisă de argumentare a conceptului;
  2. Testarea machetei;
  3. Susținerea publică a proiectului. Aceasta a avut loc chiar în cadrul conferinței AICPS din Cluj-Napoca

Testarea machetei echipei SIAM:

Echipa-SIAM
Photo Credit: utm.md

Testarea machetei echipei BeGreen:

Echipa-BeGreen
Photo Credit: utm.md

Studenții implicați în concurs au fost încântați de posibilitatea de a participa la concurs, au descoperit beneficiile colaborării cu cei de la Arhitectură și Inginerie Civilă, au însușit importanța antrenării la maxim și a muncii în echipă pentru atingerea celui mai bun rezultat. Juriul, la rândul său, a fost impresionat de competențele studenților din Republica Moldova și a propus participarea și pe viitor a acestora la diverse concursuri organizate în România.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente