Apple va primi de la Samsung Electronics din Coreea de Sud despăgubiri de sute de milioane de dolari

w
Foto: livetradingnews.com

Un tribunal american a decis vineri că Samsung Electronics din Coreea de Sud trebuie să plătească despăgubiri de 539 de milioane de dolari pentru copierea caracteristicilor iPhone-ului, modelul original aparţinând Apple, relatează BBC.

Decizia juriului este ultimul pas într-o bătălie legală dintre producătorii smartphone-urilor de top din lume, care a început în 2011, când Apple a susţinut că Samsung a încălcat anumite brevete. Apple a primit atunci despăgubiri de 1,05 miliarde de dolari un an mai târziu, dar rivalii au luptat pentru suma finală de atunci şi până acum.

În ultima hotărâre judecătorească, majoritatea plăţilor pentru despăgubiri – 533,3 milioane de dolari – au fost acordate pentru încălcarea a trei brevete de design Apple, iar restul au fost pentru încălcarea a două funcţii brevetate, scrie mediafax.ro.

Într-o declaraţie, Apple a precizat că este mulţumit de rezultat şi „sunt de acord că Samsung ar trebui să plătească pentru copierea produselor noastre”.

 „Acest caz a însemnat întotdeauna mai mult decât bani”, a menţionat gigantul tehnologic, adăugând că a fost important să continue să protejeze „munca grea şi inovaţia atâtor oameni de la Apple”.
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente