(VOX) „Vacanțe în străinătate, distracții, muncă și susținerea tezelor de licență”. Ce planuri au tinerii pentru această vară

fff

Vara este un bun prilej pentru majoritatea adolescenților să încerce lucruri noi, să profite de timpul cald și să se delecteze cu vacanțe la mare și munte. Totodată, aceasta presupune și o rezervă considerabilă de timp, când poți realiza ceva util și plăcut.

Astfel, echipa #diez și-a propus să afle de la mai mulți tineri despre planurile lor pentru această vară și despre activitățile lor preferate.

w

 

 

Artiom, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”: „Toată vara am să stau în fața computerului, căci prefer jocurile online. În plus, o să joc basket, întrucât practic acest sport de doi ani. Ce ține de o călătorie în străinătate, rămâne la discreția părinților”.

 

 

 

2

 

Cristina, elevă la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”: „Pentru început aș vrea să-mi petrec vacanța la mare, apoi plănuim cu prietenele să mergem la tabăra „Cireșarii”. O parte din vacanță o voi petrece împreună cu verișorii mei la bunici. Nu exclud o excursie peste hotare. Ca destinație aleg Barcelona, Spania”.

3

 

 

Nicolae, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi”: „O bună parte din vară o voi petrece pregătindu-mă pentru BAC și, desigur, aplicând la diferite universități, dar și căutând cămin atât în Moldova, cât și în alte țări. Deja am depus actele la o Universitate din Olanda și aștept rezultatele. Cu toate acestea, nu cred că bacul o să mă împiedice să mă distrez sau să-mi practic hobby-ul, și anume, ciclismul. De asemenea, planific să lucrez și să-mi ajut părinții pe plan financiar”.

 

 

4

 

 

Axenia, studentă la ULIM: „Odihnă, muncă și cărți. Consider ca vara aceasta o să mă odihnesc, dar și un stagiu de practică este bine venit. Stagiul plănuiesc să-l fac în cadrul unei bănci de la noi din țară. În ceea ce privește cărțile, aș vrea să lecturez câte ceva din marii clasici. Ce ține de călătorii, mă gândesc la o minivacanță în Ucraina, Ungaria sau România”.

 

5

 

 

Constantin, student la ULIM: „Vara aceasta o să rămân în țară și o să îmi caut un loc de muncă. În rest, o să fac ceea ce-mi place și anume o să ascult muzică, ascult orice tip de muzică, chiar și manele, numai nu rock”.

 

 

6

 

 

Omar, student la ULIM: „Vara o voi petrece aici, în Moldova. Plănuiesc să mă odihnesc, dar și să lucrez. În fiecare vineri seară o să joc fotbal cu prietenii. Ce ține de călătorii, în anii precedenți plecam în Azerbaijan în vacanță, însă anul acesta din motiv că trebuie să scriu și să apăr teza de licență, călătoria se amână.

 

7

 

 

Lilia, studentă la ULIM: „Pentru vacanța de vară am plănuit să lucrez într-o cafenea. Bineînțeles, distracția ocupă și ea un loc în lista cu activități. De asemenea, aștept să plec la mare în Bulgaria. Nu voi neglija și hobby-ul meu, kickboxing-ul, cu care am să mă ocup în timpul liber.

 

 

 

9

 

 

Tudor, student la ULIM: „În primul rând, îmi doresc să susțin teza de licență, apoi voi pleca în Cehia. Acolo voi lucra, dar posibil am să îmi fac și masteratul. Cât despre pasiuni, mă voi ocupa cu ceea ce-mi face plăcere, cu internet magazinul și, anume cu Amazon, care este cea mai mare companie de comerț online. Mai exact sunt pasionat de bani, nu de vânzări”.

 

 

 

Studentă stagiară: Iuliana Vrabie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente