Cine ar putea fi noul președinte/ noua președintă a Moldovagaz. Printre opțiuni se vehiculează și numele Silviei Radu

silviaraducollagegaz

Azi se desfășoară Adunarea generală a acţionarilor a întreprinderii moldo-rusă Moldovagaz, la care urmează să vină câţiva şefi de la Gazprom şi la care vor participa şi unii oficiali de la Chişinău.

Serviciul de presă al Moldovagaz nu a oferit deocamdată nicio informaţie referitor la ordinea de zi a acestei adunări şi nici locaţia unde aceasta se va convoca, potrivit mold-street.

Potrivit unor surse Adunarea va aproba rapoartele anuale ale organelor de conducere ale societății pentru anul 2017, inclusiv ale Consiliului de observatori, Consiliului de administrație și Comisiei de cenzori, precum și va lua act de raportul financiar al Societății pentru anul 2017.

Acesta nu a fost făcut public şi nici nu va fi publicat, respectiv nu este clar ce rezultate a înregistrat Moldovagaz în anul 2017.

De altfel compania nu mai publică de trei ani rapoartele anuale şi în plus le-a şters de pe pagina sa şi pe cele din anii precedenţi.

Motivul este simplu: legislaţia şi unele acte normative permit întreprinderii să nu le facă publice, chiar dacă este societate pe acţiuni şi are peste o mie de acţionari.

Vasile Botnari, şef la Serviciul de Informaţii şi Securitate, ar fi urmat să fie pusă în discuţie şi numirea unui nou şef. În ultinele zile s-a vehiculat că în această funcţie Partidul Democrat şi Guvernul ar putea să o promoveze pe Silvia Radu, fost primar interimar al municipiului Chişinău.

Reprezentanţii Moldovagaz spun că nu dispun de o aşa informaţie.

Conform unor surse, pentru numirea unui nou preşedinte ar fi urmat să se ajungă la o înţelegere cu gigantul rus Gazprom, care deţine 50% din capitalul Moldovagaz. Aceasta însă încă nu a fost pusă în discuţie.

În consecinţă până la finele acestui an, şef interimar la Moldovagaz va fi Iacov Cazacu, vicepreşedintele întreprinderii.

Moldovagaz este cea mai mare întreprindere din Moldova și 50% din acțiuni aparțin Gazprom-ului, 35,3% – Guvernului, 12,4% – administrației de la Tiraspol, iar restul unor mici acționari.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente