Instruire pentru actuali și viitori jurnaliști. Înscrie-te la „Școala pentru presa responsabilă” și câștigă o vizită de studiu în Lituania

jurnalism-responsabi-936×468

Centrul Media pentru Tineri și Eastern Europe Studies Centre organizează din nou în Moldova instruire de două zile „Școala pentru presă responsabilă”. Acest training este destinat pentru actuali și viitori jurnaliști, interesați de specificul jurnalismului în Europa de Est.

Ediția din 2018 are subiectul „Intervievarea și metodele de obținere a informațiilor”. În cadrul trainingului tinerii jurnaliști vor discuta despre standardele jurnalismului de calitate, respectarea normelor etice, depistarea datelor care dezinformează, metodele de intervievare și de elaborare a unui interviu, competențele jurnalistului în fața manipulării și a situațiilor de conflict.

După training, participanții vor fi susținuți să creeze propriile materiale de presă, pe care le vor înscrie la concurs. Autorul celui mai reușit material va efectua o vizită de studiu în Lituania.

Cine sunt eligibili:

Jurnaliști cu vârsta cuprinsă între 18 și 29 de ani, din orice regiune a țării.

Durata trainingului: 2 zile, 15 – 17 iunie, 2018 (15 iunie, după ora 15:00).

Locația: s. Costești, r. Ialoveni.

Formularul de înscriere îl găsiți aici.

Deadline: 8 iunie.

Cheltuielile pentru cazare, alimentare și transport vor fi asigurate de către organizatori. Instruirile se vor desfășura în limba engleză și se va asigura traducerea.

Pentru alte întrebări sunați persoana responsabilă, Alexandru- 067 712155.

Până la 12 iunie vor fi contactați doar candidații selectați.

Instruirile din cadrul proiectului „Școala pentru presa responsabilă” sunt organizate de AO Centrul Media pentru Tineri, Moldova (CMT) și Eastern Europe Studies Centre (EESC), cu suportul financiar al Programului de Cooperare pentru Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente