(foto) Clădirea în care se află Patria Loteanu și Planeta Sushi a fost scoasă la vânzare. Cu cât o puteți achiziționa

pat4

Clădirea din centrul Chișinăului, unde se află cinematograful Patria Loteanu și restaurantul Planeta Sushi a fost scoasă la vânzare pe site-ul 999. Prețul pentru întreg complexul de agrement este de 87.500.000 de lei.

Este vorba despre clădirea din centrul Capitalei amplasată pe prima linie pe bd. Ştefan cel Mare intersecție cu str. Maria Cebotari la intrare în parcul Aleea Clasicilor.

Potrivit anunțului de vânzare complexul are trei nivele și o suprafață de 3 042 metri pătrați. Complexul se vinde cu tot utilajul necesar pentru activitatea cinematografului, ceea ce include trei săli dotate cu echipament performant și locuri de parcare.

Informația despre vânzarea complexului a fost confirmată pentru #diez.

 

print

Complexul respectiv are o istorie puternică în spate. În această clădire a avut loc una dintre ședințele de constituire a Sfatului Țării. Aceeași pereți au găzduit recepția cu ocazia semnării Actului Unirii Basarabiei cu România, la care a participat prim-ministrul României Alexandru Marghiloman și președintele Sfatului Țării, Ion Inculeț.

În 1941 această clădire a fost distrusă parțial de Armata Roșie care se retrăgea. Abia în 1952 clădirea a fost reconstruită de către arhitecţi V. Voţehovski şi M. Berber, pentru a deveni gloriosul cinematograf cu nume patriotico-socialist –  Patria. La începutul anilor ’80 în cinematograful Patria au avut loc lucrări de reconstrucții și reparații capitale. În anul 1992 cinematograful, sub conducerea sovietică se restructurează, iar în 1997 a fost închis și scos la licitație. Mai târziu, în 1999 clădirea a fost privatizată de către agenția Colaj SRL, care gestionează complexul până în prezent.

pat5

Vedeți mai multe detalii despre această clădire istorică într-un material realizat de #diez.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente