A fost lansată o nouă platformă online, unde cetățenii pot semnala actele de corupție

coruptie-620×349

Centrul de Politici și Reforme a lansat o nouă platformă corupție.cpr.md, care are drept scop lupta cu corupția din țară. Platforma îți propune să identifice care sunt instituțiile, regulile, procedurile și practicile problematice care încurajează, favorizează sau ascund corupția.

Conform, sondajelor unul din trei moldoveni ar refuza să dea mită. Coruptie.cpr.md este o platformă, unde vor fi explicate diferitele tipuri de corupție, se vor colecta și sintetiza cazuri de corupție inițial din investigațiile mass-media, apoi de la cetățenii din întreaga țară.

Corupție

Aceasta este doar prima etapă din cadrul unui proiect mai amplu care are drept scop identificarea celor mai răspândite manifestări ale corupției, cazurile cu cel mai mare impact asupra vieții cetățenilor, potențialele soluții și instrumentele necesare pentru a mobiliza cetățenii să pună presiune pe autorități.

Platforma face un apel cetățenilor activi pentru a colecta exemple deja existente în presa de investigație, cetățenii sunt încurajați să contribuie cu experiența lor personală.

Proiectul este co-finanțat de Open Society Foundations și Fundația Soros-Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente