Participă la inaugurarea instalaţiei „sky transmitter” care va avea loc pe acoperişul Colegiului de Arte Plastice

2014012800370311

Pe 29 mai 2018, ora 15:00 va avea loc inaugurarea publică a instalaţiei „sky transmitter” – un proiect artistic realizat de către artistul german de sunet şi media, Frank Schulte.

Programul include:

#instalaţia „sky transmitter” – acoperiş, etajul 3
#instalaţia „ideea generator” – cantină, etajul 2
#muzică electronică de Frank Schulte

Frecvența publică radio a instalaţiei „sky transmitter” va fi accesibilă în oraşului Chişinău, sectorul Botanica, la 95 MHz.

Aduceți-vă propriul radiou portabil și faceți parte din spațiul sonor. În paralel, aveţi posibilitatea de a lua parte la un proiect de grădinărit urban, realizat de către profesorii şi studenţii Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Nu în ultimul rând, puteţi participa în cadrul proiectului WÄRMEPOL „ideea generator”. Gândiţi-vă la o persoană căreia doriţi să-i transmiteţi un mesaj – îl veţi putea scrie şi plasa în interiorul instalaţiei. 

Locaţie: acoperişul Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” (Str. Independenței 1, Chisinau, Republica Moldova)

Intrarea este liberă!

Artistul german de sunet şi media Frank Schulte, născut în 1962, a facut parte din diferite ansambluri pentru arta de sunet improvizată și compusă. A colaborat cu diverşi artişti performeri, dansatori, actori şi textieri. De asemenea compune muzică pentru spectacole, experimente cu aplicarea noilor tehnici electronice de generare a sunetului, instalații de sunet cu mai multe canale și performance-uri în reţea, creează coloane sonore și atmosferă pentru filme și televiziune.

În colaborare cu artişti video dezvoltă proiecte conceptuale intermedia, iar din 1998 crează şi design pentru instalaţii destinate spaţiului public. Frank Schulte desfăşoară şi o activitate didactică la Academia de Arte Media din Cologne (KHM) şi Şcoala Internaţională de Design, Cologne (KISD).

Organizatori: Centrul Cultural German AKZENTE și Centrul de Artă Contemporană [ksak], în colaborare cu Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”. Acest proiect este sprijinit de către Institutul Goethe din România.

Mai multe detalii găsiți pe pagina proiectului sau pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente