„Noi ne pierdem identitatea și integritatea ca facultate”. Studenții de la FRIȘPA sunt revoltați în raport cu inițiativa schimbării blocului

z

Rectorul Universității de Stat din Moldova, Gheorghe Ciocan, a comunicat astăzi studenților și profesorilor de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRIȘPA) despre intenția de a schimba sediul facultății. Potrivit lui Ciocan, sediul urmează să fie transferat din blocul nr.6, care se află în sectorul Botanica, în campusul central al universității. 

Rectorul a motivat transferul prin numărul redus de studenți, economisirea a peste 2 milioane de lei anual și că aceasta urmează să ducă la îmbunătățirea managementului financiar al instituției. Din banii economisiți, rectorul își propune să ridice salariile cadrelor didactice cu aproximativ 300 de lei.

Studenții sunt cei care au rămas nemulțumiți în urma hotărârii. Decizia finală în raport cu acest subiect urmează să fie luată pe 29 mai. Conducerea USM planifică să renoveze sediul FRIȘPA într-un cluster inovațional de tipul centrului de excelență Tekwill.

„Pe facultatea noastră se presupune că vor fi economisiți 2 milioane de lei, am înțeles că le vor majora salariile profesorilor. În loc de blocul nostru, noi vom primi etajul 5 (nu integral). Etajul 5 aparține facultății de istorie și psihologie, respectiv noi putem să fim fuzionați cu ei și riscăm să ne confruntăm cu asimilarea facultății. Decanatul și departamentele se vor afla acolo, noi însă nu vom avea cabinetele noastre și vom umbla dintr-un bloc în altul, din cabinet în altul. Noi ne pierdem identitatea și integritatea ca facultate și posibil vom avea mai puține conferințe”, spune Vlad Balaban, student în anul I la FRIȘPA.

De asemenea, studenții sunt preocupați și de problema celor două schimburi. Tinerii menționează că rectorul și-a notat dorința lor de a studia într-un singur schimb, dar nimic nu este cert. Între timp, tinerii care își fac studiile la FRIȘPA și-au propus să organizeze un protest.

Revenim cu detalii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente