(video) CEC continuă informarea cetățenilor din diaspora despre noul sistem electoral. Vizita la punctul de frontieră Leușeni

leuseni

La 18 mai, la Punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni a avut loc un eveniment public cu participarea reprezentanților Comisiei Electorale Centrale (CEC) și ai Poliției de Frontieră. Oficialii au comunicat direct cu cetățenii care pleacă în afara țării.

Aceștia au primit pliante și informații utile privind organizarea alegerilor parlamentare, cu utilizarea sistemului electoral mixt și au fost motivați să participe activ la procesele electorale, transmite CE

Activitatea a demarat la începutul lunii aprilie 2018. Până în prezent, au fost tipărite peste 300 de mii de pliante, dintre care jumătate au fost deja distribuite alegătorilor.

De asemenea, urmează a fi deschise puncte de informare la ambasadele și misiunile diplomatice ale Republicii Moldova, iar materialele vor fi diseminate și prin intermediul organizațiilor din diasporă.

Acțiunile de informare a alegătorilor aflați peste hotare sunt organizate în cadrul unei ample Campanii de informare și educare electorală, cu genericul „Democrația contează”, inițiată de către Comisia Electorală Centrală și Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral. Campania se desfășoară în cadrul Proiectului „Consolidarea democrației în Moldova prin alegeri incluzive și transparente”, implementat de PNUD Moldova cu suportul financiar al Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Ambasadei Marii Britanii la Chișinău prin intermediul Fondului pentru Buna Guvernare și al Ambasadei Olandei prin Programul Matra.”

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente