Înscrie-te la Hackathonul Puterea a cincea și poți câștiga un grant de până la 4.000 de euro. Detalii despre participare

hack1

În perioada 6-8 iulie 2018, Centrul pentru Jurnalism Independent, Deutsche Welle Akademie și Internews desfășoară a patra ediție a hackathonului – „Puterea a cincea”. În acest an, organizatorii își propun să încurajeze dezvoltarea unor idei de proiecte și aplicații, care să promoveze educația media și să ajute consumatorii de media să se informeze conștient și să nu se lase manipulați.

Prin urmare, în cadrul ediției curente, vor fi încurajate dezvoltarea unor idei de proiecte și aplicații, care să promoveze educația media și să ajute consumatorii de media să se informeze conștient și să evite manipularea.

Prin acest hackathon, organizatorii își propun să contribuie la formarea spiritului analitic al consumatorilor de media, pentru a-i ajuta să analizeze informația, cu ajutorul unor aplicații web sau mobile, precum și al altor instrumente IT inovatoare.

La eveniment pot participa echipe constituite din jurnaliști, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, activiști civici, consumatori media și alții. Echipele se vor înregistra pentru participare cu o idee de proiect, iar pe durata hackathonului vor beneficia de expertiza și consultanța mentorilor pentru a-și dezvolta proiectele.

În acest an, în funcție de complexitatea proiectelor propuse, vor fi oferite două categorii de premii pentru învingători: 2 granturi a câte 4000 de dolari și 3 granturi a câte 3000 de euro.

Proiectele vor fi făcute publice, iar după ce vor fi definitivate vor fi oferite gratuit pentru utilizare.

Pe 6 iulie, în prima zi a evenimentului, echipele înscrise vor face cunoștință cu experții și mentorii și vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile. În cea de-a doua zi, mai mulți experți vor face prezentări pe teme precum: De ce avem nevoie de educație media; Instrumente de propagandă; Inovații media; Elementele unei știri profesioniste pe înțelesul tuturor; Tendințe de manipulare și dezinformare din mass-media; Manipularea prin rețelele sociale etc. În ultima zi, echipele vor continua lucrul la dezvoltarea proiectelor, fiind ghidați de mentori. La sfârșitul hackathonului, proiectele demo vor fi definitivate și prezentate, iar 5 dintre acestea vor fi desemnate câștigătoare.

Informații despre eveniment și regulile de participare găsiți pe site-ul hackathon4.media-azi.md.

Participarea la eveniment este gratuită, dar este necesară preînregistrarea. Persoanele interesate se pot înscrie cu o idee de proiect completând formularul de înregistrare până la data de 29 iunie 2018.

aplicaacum
La eveniment pot participa echipe formate din jurnaliști, dezvoltatori IT, programatori, designeri, bloggeri, activiști civici, consumatori media și alții. Echipele se vor înregistra pentru participare cu o idee de proiect, iar CJI își rezervă dreptul de a preselecta echipele în baza acestora. Ideile de proiect trebuie să corespundă cu scopul și tema evenimentului anunțate de organizatori. Ideile propuse rămân confidențiale până la anunțarea lor oficială și nu vor fi făcute publice de organizatori fără consimțământul expres al echipelor.

Pe durata hackathonului, experții și mentorii invitați vor oferi consultanță și expertiză echipelor pentru a-și dezvolta proiectele. Cinci echipe, desemnate câștigătoare de juriu, vor beneficia de granturi pentru dezvoltarea și implementarea ulterioară a ideilor.

Proiectele lor vor fi făcute publice, iar după ce vor fi definitivate vor fi oferite gratuit pentru utilizare.

A patra ediție a hackathonului media Puterea a cincea este organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent în cadrul proiectelor „Consolidarea  libertății de opinie în Republica Moldova”, cu susținerea Deutsche Welle Akademie și finanțat de Ministerul Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare din Germania și „Mass-media în sprijinul democrației, incluziunii și responsabilității în Moldova (MEDIA-M)”, finanțat de USAID și implementat de Internews.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente