(foto) O noapte în aeroport. O tânără fotografă din România a surprins momentele de intimitate nocturnă a pasagerilor

15
Foto: Anca Arambasa

Anca Arambașa este o studentă din București pasionată de fotografie. Întrebându-se mereu de unde vin și unde pleacă pasagerii de pe holurile aeroporturilor, tânăra a hotărât să realizeze o serie de ilustrații care ar contura viața nocturnă de aici. 

„Uneori văd oameni care dorm, citesc, se joacă în telefoanele lor și mă întreb unde merg și de unde vin, dacă este o călătorie de afaceri, dacă merg să-și vadă familiile sau să călătorească prin lume. Întotdeauna am vrut să le înțeleg povestea și am încercat să o fac prin intermediul camerei de fotografiat”, spune tânăra.

Anca Arambașa a vrut să arate complexitatea unei nopți la aeroport, prin urmare a înglobat în seria sa de fotografii toate activitățile pasagerilor blocați peste noapte în sălile aeroportului. „Mulți dintre ei dorm pe scaunele inconfortabile, unii se plimbă nervos din colț în colț, alții încearcă să facă legătură cu rudele”.

Proiectul fotografic al studentei are drept scop și atenționarea administrației aeroporturilor în raport cu lipsa unor spații de odihnă pentru pasagerii care sunt nevoiți să petreacă o noapte pe banchetele reci. „În timpul nopții, într-un aeroport există o mulțime de activități care distrug starea de spirit și somnul. Exemplu ar fi demontarea unui birou bancar, mașinile de curățat care roiesc de colo în colo sau oameni care mută mobilierul. Cel puțin, acest lucru se întâmplă în aeroporturile europene pe care am avut ocazia să le văd”.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Photo Credit: Anca Arambasa

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente