Astăzi, 20 mai, au loc alegerile locale în 7 localități din țară, printre care și municipiul Chișinău. Locuitorii Capitalei își vor alege candidatul care va ocupa funcția de Primar până în anul 2019. Începând cu ora 7 dimineața și până la 21, locuitorii municipiului își vor exprima votul la 375 secții.

Luând în considerare motivele pentru care tinerii nu au ieșit la vot, am elaborat o listă de activități pe care le-ai putea face astăzi, dacă decizi iarăși să nu ieși la vot.

#1. Mergi la localul Pro Sănătate. Acolo mereu sunt persoane cu care vei putea vorbi lucruri interesante.

#2. Ieși cu prietenii care probabil nu vor lua BAC-ul. Ei oricum au mai mare nevoie de consolarea ta.

#3. Mergi la Biserică. Acolo rândul e mai mare și așteptarea e mai lungă, dar minunile sunt garantate.

 

PC: Facebook/Alexandu Lebedev

#4. Mergi la piscină. Da, la una dintre cele pe care ți le recomandam și în luna mai. Asigură-te că știi să înoți, iar dacă nu, învață. În următorii ani se așteaptă un potop de indiferență și ignoranță, nivelul căruia va crește fără precedent.

#5. Fugi la țară și prinde ultimele cireșe din copacul din ograda bunicii. E momentul când trebuie să-ți stabilești prioritățile.

#6. Aventurează-te într-o sesiune de cumpărături la Piața Centrală. Nu rata ultimele reduceri din mai, mai ales când căpșunile și cireșele sunt scumpe.

 

PC: bani.md

#7. Visează cu ochii închiși. Dedică încă o zi de duminică somnului, pentru că somnul dulce mult aduce. „…și-n somn ce ți se-arată, tu să-ți închipui poți? Pământul ca o urnă, cu voturi pentru toți”.

#8. Fii în rând cu trendurile intelectualității, citește „Fifty Shades of Grey”. Găsește soluția pentru schimbarea la față a Chișinăului.

 

PC: memegenerator.net

#9. Doboară un nou record în „Candy Crush Saga”. Acolo, alegerile se fac mai simplu, important este să nu-ți pierzi concentrarea. Sau gândește-te ce, de fapt, auzi: Laurel sau Yanny.

#10. Încarcă-te cu energie la un parc de distracții din Chișinău. Deși nu e comparabilă cu cea pe care o trăiești în microbuzele din Capitală, acolo adrenalina se cumpără ieftin. Partea rea e că după ce Chișinăul de sus ți-a părut un oraș frumos, la final tot ajungi cu picioarele pe pământ.

 

PC: flickr.com

Vă reamintim că, cei care decid să-și exercite dreptul la vot sunt așteptați astăzi la secțiile de votare până la ora 21:00.