Ești student sau masterand pasionat de istorie? Află cum poți participa la Şcoala de Vară a Festivalului de Film Istoric de la Râşnov

festival-film-rasnov
Foto: News Bv

În cadrul celei de-a zecea ediţii a Festivalului de Film şi Istorii Râşnov, care va avea loc în perioada 20 şi 29 iulie, 10 studenţi şi masteranzi pasionaţi de istorie vor putea participa gratuit la Şcoala de Vară ASTRA. Festivalul de Film şi Istorii Râşnov a ajuns la cea de-a zecea ediţie și este organizat în Cetatea Râşnov şi Cinematograful Amza Pellea

Cei care vor să câștige unul dintre locurile disponibile, prin care vor avea acces la toate evenimentele festivalului și le vor fi acoperite integral costurile de transport, cazare și masă, trebuie să trimită o listă de promisiuni electorale prin care vor convinge organizatorii.

Pe toată perioada acestui eveniment, iniţiatorii festivalului, Primăria Râşnov, Asociaţia Râşnov Society şi Asociaţia Mioritics, vor organiza Şcoala de Vară ASTRA pentru tinerii interesaţi de istorie şi geopolitică. La dezbateri şi ateliere vor fi invitaţi ambasadori, profesori, istorici, experţi, jurnalişti şi martori ai evenimentelor istorice.

Cei interesași pot trimite listele cu promisiuni electorale până la data de 11 iunie 2017, pe adresa [email protected], CV-ul şi un scurt material (maximum 1 pagină A4, Times New Roman, 11) pe tema: „Eşti candidat la alegerile prezidenţiale din România în anul 2019.

Lista trebuie să conțină maxim 5 promisiuni electorale pe care tinerii le vor  promova şi o scurtă explicație de ce cred aceștia că vor convinge alegătorii. Mai mult, participanţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 20 de ani (împliniţi cel mai târziu la data de 20 iulie 2018) şi 26 de ani şi să cunoască limba engleză, la nivel mediu sau avansat.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de face selecţia studenţilor înscrişi, în limita celor 10 locuri disponibile. Materialele selectate vor fi publicate în materialele de promovare ale evenimentului în scop non-comercial.

Programul final al prelegerilor va fi publicat la sfârșitul lunii iunie. O prezentare a ediţiei anterioare vezi mai jos.

Festivalul de Film Istoric de la Râşnov (FFIR) a apărut în anul 2009 din dorinţa valorificării unui capitol important al cinematografiei locale şi mondiale, dar şi din nevoia de a produce în spaţiul public românesc discuţii despre teme al căror impact temporal depăşeste efemeritatea clipei. S-a născut astfel un eveniment unic pe piaţa culturală românească în care Istoria şi Filmul stârnesc gânduri şi pasiuni, informează şi emoţionează, ridică întrebări şi dezbate răspunsuri. O întâmplare proaspată şi relaxată, care înţelege să mixeze în chip firesc rigoarea şi umorul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente