Care au fost cele mai populare articole de pe blogurile din Moldova, în luna aprilie 2018, potrivit Blogtop

collage

Luna aprilie a fost una productivă pentru blogurile din Moldova. Autorii înregistrați pe Blogtop au publicat 691 de articole. Vă invităm să analizăm împreuna care din ele au atras cel mai mult atenția publicului. Menționăm că cel mai popular articol al lunii aparține jurnalistei Elena Robu, care a vorbit despre Parada pomenilor de Paști.

Acestea au fost cele mai populare 10 articole de pe bloguri:

UE ne oferă bani, iar Guvernul cumpără ambulanțe din Rusia depășite de timp și necalitative / Elena Robu

Zilele trecute, Guvernul a făcut achiziția anului, a cumpărat 69 de ambulanțe din Rusia. Acestea vor fi repartizate în 32 de puncte medicale de urgență din zonele Centru, Nord, Sud și Găgăuzia.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Boris Gîlcă a declarat pentru UNIMEDIA că la început a fost sceptic privind mașinile provenite din Federația Rusă, dar ulterior s-a documentat și s-a liniștit.

„A fost o licitație publică, în 2017, de care a fost reponsabil Centrul de Achiziții. Vreau să vă liniștesc pe dumneavoastră, să mă liniștesc și pe mine. Am fost foarte sceptic și eu, de ce mașini rusești? Am fost invitat astăzi să inspectez primele zece mașini. Am fost, m-am documentat și m-am liniștit. S-au schimbat lucrurile, sunt mașini foarte calitative, bine dotate, la un preț extrem de bun, cel mai bun preț, probabil acesta a fost criteriul selectat în licitație”. Continuarea aici.

Cu ce începe fericirea? / Svetlana Vizitiu

Într-o zi, el a decis să se revolte împotriva nedreptății sociale stabilite în lume și și-a pus în gând… să dobândească fericirea pentru toți. A pus mâina pe armă și a început să lupte cu răul, oriunde nu îl întâlnea. A fost nevoit să tragă cu arma, să ucidă în numele fericirii pentru fiecare om. Timpul trecea… El adormea și se trezea cu arma în mâini, cu gândul la fericire și cu lunile nu ieșea din lupta pentru ea, doar că societatea… rămânea aceeași, – la fel de nedreaptă, la fel de rea și crudă.

Omul a obosit să lupte, și a decis să-și intemeieze o familie. S-a gândit că dacă nu a fost în puterea lui să facă această lume fericită, poate va reuși să-i facă fericiți pe ai lui – cei de acasă. În fiecare zi, el lupta să obțină fericirea celor dragi. Mult a lucrat el, uneori nu reușea să mănânce la timp, nici să doarmă… Astfel a îmbătrânit în această luptă a lui pentru fericire… Continuarea aici.

Și atunci vei înțelege că acesta este omul tău. / Alexandru Leahu

Unii oameni nu sunt făcuţi pur şi  simplu  pentru tine, din acest motiv ei aleg să plece. Nu-i complicat, e simplu. Mai uşor de explicat dacă voi aţi fi planete, două planete între care stau o sumedenie de bariere, două planete din sisteme solare diferite, su chiar galaxii, ceva care nu vă permite să fiţi împreună. Uneori pur şi simplu nu îţi este dat, nu complica.

Vei fi frustrat de fiecare dată când cineva te lasă, numai că ei o fac doar pentru a permite altora să vină în viaţa ta, oameni care cu adevărat merită atenţia ta. Ei de fapt vă oferă experienţa, experienţa de a nu mai face greşeli în viitor. Continuarea aici.

Aurelia Obreja – locul I la concursul „Scrisoare Mamei” / Svetlana Matveivici

A IV-a ediție a concursului național de creație literară „Scrisoare Mamei” și-a desemnat câștigătorii. La concurs au participat 2550 de elevi, dintre care 2000 – la limba română și 550 – la limba rusă. Participanții au fost divizați în patru categorii după vârsta și limba de instruire: gimnaziu/liceu la limba română și limba rusă.

Cea mai frumoasă și emoționantă scrisoare și care a luat punctajul maxim, a fost scrisoarea Aureliei Obreja, elevă a liceului teoretic ”I. L. Caragiale” din Orhei. Continuarea aici.

(FOTO) Parada pomenilor de Paști de la PDM în satul Maiei Sandu /Elena Robu

E de râs și de plâns în ce ne-am transformat, în ce ne-au trasformat guvernările de-a lungul anilor de Independență. Aceste pomeni înainte de sărbătorile de Paști sunt palme date pe obrajii oamenilor care abia de își duc traiul de la o zi la alta.

Pe drumuri abia practicabile, prin glod, pe dealuri, prin păduri, democrații au pornit parada pomenelor înainte de Paști.

În imaginile de mai jos apar membri ai Biroului Executiv al Tinerilor Democrați de la Fălești, primarul satului Risipeni, Mosoreti Dmitri, asistenta socială din localitate care s-au deplasat în vizită la familia Ursache din localitate, o familie care se află într-o situație destul de grea. Pozele au fost postate pe rețelele de socializare. Apropo, primarul a câștigat mandatul său fiind membru al Partidului Nostru. Anul trecut el a părăsit formațiunea și din câte vedem, este astăzi alături de echipa PDM din raionul Fălești. Continuarea aici.

(Foto / Video) Accident fatal pe traseul R1 din r. Ungheni / Marin Bodrug

Lilia Puzderi Căinăreanu la Clubul Impresii din viaţă şi cărţi. Femeia în politică./ Svetlana Vizitiu

Este imposibil pentru oamenii care ascultă persoanele cu nevoi speciale, sau care lucrează cu oameni suferinzi, să nu învețe câteva lecții de viață de la aceștia. Dacă nu începi să te gândești la ei şi la viața ta după ce ai terminat ziua, înseamnă că nu ești făcut pentru a face bine oamenilor, să activezi în domenii sociale sau să te menţii în funcţii de conducere. Știu, că nu sună prea bine, mulți se pot supăra și cu indignare vor spune ‘’Habar n-ai despre ce vorbești!” Dar credeţi-mă că acesta este adevărul. Îmi pare rău că sunt eu cea care dă veștile proaste: dar în Moldova în continuare predomină discriminarea faţă de persoanele cu dizabilităţi. Pentru unii aceştia sunt specmeni care nu merită atitudine normală… Continuarea aici.

Un apropo întârziat / Alexandru Leahu

Apropo, e un articol mai cu strigăt sufletesc.

Voi vreți cenzură? Hai bine, o facem și pe asta, dar să știți, nu știu ce să știți, dar în fine spre sfârșit de text, probabil că veți găsi exact nimic. Cred că era pe la orele 6 dimineața, de fapt de 3 ani buni deșteptarea mea e la orele 06:00, în partea rece a anului de fapt e încă întuneric afară, nu contează. Fac cam 50 de km tur-retur pentru a ajunge la școala  din oraș în care sunt profesor, asta așa ca detaliu mic a ceea ce am devenit și a unor lucruri și circumstanțe care continuă să influențeze metamorfoza mea. Cred că era o zi când la orele 06:00 oamenii duc deja vacile la cireadă, iar cocoșii deja cotcodăceau de dimineață. Roua de pe florile din grădina părinților reflecta frumusețea răsăritului soarelui la țară. Probabil răbdarea pe care o mai găsesc în mine se datorează faptului că mă trezesc undeva la o margine de sat. Continuarea aici.

MISIUNEA „COZONACUL DE PAȘTI” (P)  / Nata Albot

Pentru mine, coptul de Paști nu e o nevoie de a respecta orbește o tradiție. Mai cu seamă, e un soi de terapie. Pentru că atunci când iese bine un lucru, aparent complicat și anevoios, ai senzația unei mângâieli pe cap. Iar vocea interioară nu obosește să îți mulțumească pentru misiunea împlinită.Am început să coc de Paști în 2014, când pentru prima dată am înțeles că această sărbătoare niciodată nu va mai ca înainte, aflându-mă departe de casă.  Maică-mea m-a oprit de la aruncat la gunoi cutiile de conserve, în care am copt singură prima dată pască, după rețeta sa. Apoi, căutând textura unui panettone, am experimentat cu diverse rețete de cozonac, până am înțeles micile secrere ale aluatului. După asta nu am mai avut nevoie de gramaje și listă de ingrediente, totul a mers ca pe unt și aproape cu ochii închiși. Continuarea aici.

Crimă teribilă în r. Ungheni: Doi minori au fost găsiți înjunghiați și îngropați în pădurea de lângă s. Cetireni / Marin Bodrug

Tragedie fără margini în satul Cetireni, raionul Ungheni. Cadavrele a doi adolescenți, de 15 și 17 ani, care au fost uciși la începutul lunii aprilie, au fost descoperite îngropate într-o fișie forestieră din apropierea aceleași localității. Corpurile celor doi au fost găsite duminică, în jurul orei 19.00, de către forțele de ordine care au fost alertate de dispariția celor celor doi de către rude, informează TV8. Continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente