Guvernul a decis: pe 1 iunie bugetarii nu vor merge la muncă. Când va fi recuperată această zi

ziua_copilului_33517100

Ziua de 1 iunie 2018 va fi zi de odihnă pentru bugetari. O hotărâre în acest sens a fost luată de către Guvern, în cadrul ședinței din 16 mai. Această zi va fi recuperată sâmbătă, 23 iunie 2018. Ministerele, alte autorităţi administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituţiilor şi organizaţiilor vor asigura în ziua de sâmbătă considerată lucrătoare, activitate eficientă a unităţilor subordonate.

Această zi a fost declarată de odihnă ținând cont de Hotărârea Parlamentului din 27 mai 2016 cu cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare și zilele de odihnă în Republica Moldova. Aceasta a fost completat cu poziția – 1 iunie, zi în care se sărbătorește – Ziua ocrotirii copilului.

Această zi de odihnă nu se regăsește în Codul muncii. Reieșind din această situație, prin proiectul de hotărâre în cauză se propune ca ziua de vineri de 1 iunie 2018 să fie considerată zi liberă, cu recuperarea ei în ziua de sâmbătă, 23 iunie 2018.

Precizăm că, în 2016 deputații au votat proiectul de lege al Alinei Zotea prin care ziua de 1 iunie a fost declarată zi liberă. Totuși, în documente încă nu a fost inclusă ca zi liberă. Reporterul Ziarul de Gardă a discutat cu Zotea cu privire la acest subiect: „Ministerul Muncii, în decurs de 6 luni trebuia sa vină cu modificarea Codului Muncii, ceea ce nu s-a întâmplat, am încercat să înțeleg care e motivul și, până astăzi, cu părere de rău nu cunosc motivul. Hotărârea Parlamentului spune clar că e zi liberă”, a precizat deputata.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente