(foto) Au fost desemnați câștigătorii concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”

juriu

Concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”, desfășurat de proiectul Parcul Meu, în parteneriat cu platforma Design Cafe & Club, a luat sfârșit. Câștigătorii au fost desemnați în urma votului publicului, care s-a desfășurat până pe data de 15 mai, ora 12:00, și a votului juriului profesionist.

Concursul „Sculptură pentru Parcul Meu”, lansat pe data de 1 martie 2018, a luat sfârșit. În perioada 1-15 mai publicul a votat lucrarea preferată pe pagina proiectului Parcul Meu, iar în cadrul unui eveniment, desfășurat pe data de 15 mai 2018, juriul profesionist a acordat punctajul pentru lucrările prezente în concurs. Aceștia au acordat note lucrărilor, în funcție de mai multe criterii precum: Relevanță pentru temă, originalitate, atractivitate, formă și estetică

rezultate-01

Lucrările care au acumulat cele mai multe puncte:

1. Метафизика культурного кода, autor Serghei Balta – 72,05 puncte;
2. Familia, autor Dumitru Vlasov – 58,72 puncte;
3. Inspirație, autor Constantin Marcu – 57,6 puncte.

sculptura2
Метафизика культурного кода, autor Serghei Balta

 

Autorii proiectelor vor fi premiați de către organizatorul concursului, proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, cu premii în valoare de 10.000 de lei, 5.000 de lei și 2.000 de lei pentru locurile I, II și III, respectiv. Premiile vor fi acordate în cadrul unei ceremonii de premiere ce se va desfășura pe data de 24 mai 2018.

sculptura
Familia, autor Dumitru Vlasov

Concursul Sculptură pentru Parcul Meu are drept scop identificarea schițelor de sculpturi care s-ar putea regăsi în zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor, după modernizarea acesteia.

Renovarea zonei izvoarelor reprezintă una dintre inițiativele organizatorului concursului.

sculptura1
Inspirație, autor Constantin Marcu

În cadrul proiectului Parcul Meu, compania Ongan Tekstil și-a propus să renoveze și să modernizeze zona izvoarelor din parcul Valea Trandafirilor. Acțiunea ce urmează a fi desfășurată presupune instalarea filtrelor pentru a transforma apa ce curge din izvoare în apă potabilă. De asemenea, în cadrul aceleiași acțiuni urmează a fi modernizată și zona de odihnă aferentă zonei izvoarelor prin amenajarea teritoriului, renovarea, instalarea mobilierului urban și înfrumusețarea zonei cu obiecte de artă, inclusiv sculpturi schițele cărora urmează a fi identificate prin intermediul concursului „Sculptură pentru Parcul Meu”.

Proiectul Parcul Meu, inițiat de Ongan Tekstil, este un proiect social ce are drept scop renovarea, modernizarea și dezvoltarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor. Prin intermediul acestuia se dorește crearea unei noi viziuni asupra odihnei în parcuri, implicarea societății în crearea și dezvoltarea frumosului, în păstrarea lui.

Ongan Tekstil JSC este o societate pe acțiuni fondată în Turcia în anul 2001. În anul 2011, compania a intrat pe piața Republicii Moldova, investind și gestionând proiecte investiționale în industria ușoară, agricultură, păstrarea și procesarea fructelor și legumelor și în construcții. Până la finele anului 2017 Compania Ongan Tekstil a realizat în Republica Moldova investiții în valoare de peste 12 milioane de euro, asigurând peste 600 de locuri de muncă în mai multe regiuni ale țării.

Platforma Design Cafe&Club este o comunitate compusă dintr-un mecanism complex ce urmărește un ansamblu de activități curriculare din domeniul design-ului, arhitecturii, artei și industriilor creative. Aceasta cuprinde: platforma online, școala de design, revista, seminare tematice, training-uri, offline-uri, piața de design online, având drept obiectiv stabilirea relației între cadrul didactic și cel de afaceri. Prin intermediul platformei „Design Cafe&Club” ne-am propus să promovăm o politică de dezvoltare și susținere a unei culturi sociale a specialiștilor autohtoni din domeniu, dar și promovarea industriilor creative.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente