Ambasada SUA a anunțat Programul Fulbright – studii și cercetare în SUA. Cum poți depune dosarul

urban_san_francisco
Foto: thedrinksbusiness.com

Ambasada Statelor Unite ale Americii in Moldova dă startul competiției anuale pentru Programul Fulbright Scholar, Programul Fulbright Faculty Development, Programul Fulbright Foreign Student, și Programul Hubert H. Humphrey Fellowship anul academic 2019-2020. Cine poate beneficia de aceste oportunități:

#Programul Fulbright Visiting Scholar oferă burse non-degree cadrelor didactice universitare, sau experților din diverse domenii, care dețin titlul de doctor, sau au o experiență profesională echivalentă cu scopul de a efectua cercetări în Statele Unite.

Înscriere în program și mai multe informații despre Programul Fulbright Visiting Scholar, vezi AICI.

#Programul Fulbright Faculty Development oferă tinerilor profesori din universitățile din Moldova, cu o experiență profesională de cel puțin 2 ani, oportunitatea de a studia metodologia de predare și de dezvoltare a curriculumului în Statele Unite.

Pentru mai multe informații și aplicarea online la Programul Fulbright Faculty Development, accesați AICI.

#Programul Fulbright Foreign Student este adresat tinerilor specialiști din Moldova, care au absolvit ciclul I – Licență cu rezultate foarte bune și doresc să continue studiile la nivel Masterat în următoarele domenii: Administrarea Business-ului, Economie, Științele Educației, Politici și Managementul Mediului, Afaceri Internaționale, Jurnalism și Comunicare Mass-media, Drept, Bibliotecă și Informatică, Administrare Publică, Sănătate Publică și Politici Publice.

Pentru înscriere online la Programul Fulbright Foreign Student vezi AICI.

#Programul de burse Hubert H. Humphrey – acest program este pentru o perioadă de un an pentru profesioniști la mijloc de carieră (cu diplomă universitară completă și cu cel puțin cinci ani de experiență profesională), care au o experiență dovedită în leadership, un angajament în serviciul public și capacitatea de a profita pe deplin de un program auto-definit de studii independente la o universitate de top din SUA.

#Cerințe de înscriere la program:

#Cetățenia Republicii Moldova și reședința permanentă în țară (rezidenții permanenți din regiunea transnistreană pot fi luați în considerare indiferent de cetățenie)
#Eligibilitatea pentru viză J-1 în S.U.A. (cerința de ședere nu mai puțin de doi ani în țară de origine)
#Prezentarea detaliată a activității de cercetare sau de studiu propuse la o instituție din S.U.A.
#Cunoașterea limbii engleze scrisă și vorbită
#Pentru fiecare program se pot aplica și alte cerințe specifice

Cei interesați pot depune cererile online până la data de 1 iunie, 2018. Pentru mai multe informații , trimiteți mail la adresa: [email protected].

Mai multe informații vezi pe pagina de Facebook a programului, sau AICI.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente