Societatea pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a dat start cursului „Școala de Birding”. Cum a decurs prima lecție

ujnhbgvfcd
Foto: sppn.md

Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a dat start cursului „Școala de Birding”, în cadrul căreia un grup de copii cu vârsta cuprinsă între 9-14 ani vor învăța timp de un an speciile de păsări întâlnite în Republica Moldova. Prima lecție a fost axată pe identificarea vizuală și auditivă a celor mai comune specii de păsări întâlnite în parcuri și păduri.

La data de 12 mai 2018, Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii a organizat primul curs unde copii au învățat peste 20 de specii de păsări.

Grupul de tineri a fost format în urma selectării celor mai activi copii care au participat la Ziua Internațională a Păsărilor, organizată de către SPPN în Chișinău timp de trei ani consecutiv. Prin urmare, Școala de Birding a început la data de 12 mai cu cinci  copii, care, alături de părinții și bunicii lor, au făcut primii pași în lumea ornitologiei.

munyvtrty

Cu ajutorul binoclurilor, a planșelor ilustrative și a înregistrărilor audio, „studenții” au notat în carnețelele lor aproximativ 20 specii de păsări observate de ei, printre care: muscarul gulerat (Ficedula albicollis), codroșul de pădure (Phoenicurus phoenicurus), porumbelul gulerat (Columba palumbus), ciocănitoarea pestriță mare (Dendrocopos major), țicleanul (Sitta europea), pițigoiul mare (Parus major), cinteza (Fringilla coelebs).

De asemenea, micii naturaliști au făcut cunoștință și cu alți reprezentanți ai lumii vii, prezente în parc și abătute în calea lor pe parcursul lecției: insecte, broaște, șopârle, etc.

munjyhbtvgrfc

La sfârșitul lecției, participanții au primit abțibilduri cu animale și plante la alegere și o temă pe acasă care va trebui rezolvată până la următorul curs care va fi organizat în luna iunie.

munyrevbtr

Lecții sunt organizate în aer liber  în fiecare lună cu participarea membrilor SPPN pe post de instructori. Pentru mai multe detalii accesați pagina de Facebook  sau scrieți pe adresa de e-mail [email protected].

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente