(foto, video) Vladimir Putin inaugurează astăzi podul care va lega Crimeea de restul Rusiei. Cum arată construcția

27948711_news_bigpic

Primul pod ce leagă Rusia continentală de Crimeea va fi inaugurat azi, în prezenţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, a anunţat Kremlinul. Podul, terminat cu jumătate de an înainte de termen, va fi deschis pentru trafic miercuri. Podul peste Strâmtoarea Kerci se întinde pe o distanţă de 19 kilometri, potrivit mass-media de stat ruse.

Rusia a anexat Crimeea, unde se află o mare bază navală rusească la Marea Neagră, în urmă cu patru ani, de la Ucraina vecină, ca răspuns la înlăturarea preşedintelui ucrainean prorus pe fondul unor proteste de masă cerând legături mai strânse cu Occidentul.

Anexarea și o rebeliune separatistă prorusă ulterioară în două dintre cele mai estice regiuni ale Ucrainei, de la graniţa cu Rusia, au adus relaţiile dintre cele două ţări la cel mai scăzut nivel din istorie, scrie stirileprotv.ro.

Puterile occidentale, inclusiv Statele Unite şi Uniunea Europeană, au impus sancțiuni economice severe Rusiei într-un efort de a împinge Moscova să dea înapoi Crimeea și să pună capăt conflictului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente