Aplicaţia, Facebook Messenger, de iOS şi Android primeşte posibilitatea de a raporta anumiţi utilizatori pentru comportament neadecvat. Cea mai nouă versiune a aplicaţiei Messenger oferă posibilitatea de a raporta comportamentul care încalcă regulile platformei precum hărţiuiala online, mesajele rasiste, furtul de identitate, vânzarea de produse ilegale sau mesaje cu tentă suicidală.

Facebook Messenger este o platformă de mesagerie instantă care se bucură de un succes imens la nivel global, aceasta fiind folosită de peste un miliard de utilizatori, scrie go4it.ro.

Noua versiune a aplicaţiei Messenger a adaugat un meniu accesibil atunci când deschizi pagina de profil a utilizatorilor cu care conversezi. În acel meniu, compania oferă câteva sugestii de acţiuni precum posibilitatea de a ignora conversaţia, adăugarea utiliatorului în lista de contacte blocate sau chiar raportarea spre angajaţii Facebook.

fb-messenger

În cazul când un utilizator va fi raportat, cei responsabili cu filtrarea conţinutului vor citi mesajele neadecvate şi vor lua măsuri în funcţie de regulile încălcate.

Anumite conturi vor putea fi dezactivate în cazul în care este vorba despre furt de identitate, sau alte încălcări mai grave ale regulamentului, sau vor fi dezactivate temporar, ca o pedeapsă pentru abuzuri mai mici. Raportările repetate vor duce probabil tot la dezactivarea contului.

Facebook susţine că are o echipă pentru filtrarea de conţinut care poate modera platforma în 50 de limbi.