A fost instituită linia de informare privind procedurile de votare la alegerilor locale din 20 mai. Care este programul serviciului

,imnuyb
Foto: donbasssos.org

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) şi Comisia Electorală Centrală au instituit o linie de informare privind procedurile de votare în cadrul alegerilor locale din 20 mai. Linia funcționează de luni până vineri între orele 08.00 – 17.00; sâmbătă 19 mai: 08.00 – 18.00, iar în ziua alegerilor, duminică 20 mai: 05.00 – 24.00.

Potrivit CICDE, persoanele pot apela la numărul de telefon (022) 88 01 01. Aici ele pot afla despre secția la care votează și procedura de vot, soluționarea diferitelor situații legate de procedurile electorale, depunerea contestațiilor și verificarea în listele electorale, scrie moldpres.md.

De asemenea, linia de informare vine şi în sprijinul funcționarilor electorali, reprezentanţilor concurenților electorali, precum și observatorilor.

Un serviciu similar a fost organizat și în cadrul ultimelor trei scrutine naționale.

La 20 mai vor avea loc alegeri ale primarilor în șapte localități: municipiul Chișinău, municipiul Bălți, comuna Leușeni și satul Nemțeni din raionul Hâncești, comuna Volovița din raionul Soroca, comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei și comuna Pârliţa din raionul Ungheni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente