CEC a respins contestația depusă de către PAS referitoare la finanțarea campaniei electorale a PSRM

cec

În cadrul ședinței din 15 mai 2018, Comisia Electorală Centrală (CEC), a examinat contestația depusă de către Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”(PAS), în care se solicită constatarea încălcării de către Partidul Politic ”Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM), a legislației privind finanțarea campaniilor electorale.

În urma analizei motivelor invocate în contestație, prin prisma cadrului legislativ în vigoare și a argumentelor aduse în referință de partea contestată, CEC, a adoptat hotărârea cu privire la respingerea contestației PAS ca fiind neîntemeiată.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost acreditați mai mulți observatori naționali și internaționali pentru monitorizarea alegerilor locale noi care vor avea loc pe data de 20 mai, 2018. Astfel, pînă în prezent, Comisia Electorală Centrală a acreditat 51 de observatori internaționali din partea a 17 instituții și 687 de observatori naționali din partea 5 asociații obștești. Lista integrală va fi disponibilă pe următorul link.

CEC a examinat și rapoartele financiare ale concurenților electorali la situația din 11 mai, curent. Astfel, în urma verificării, Partidul Democrat din Moldova, Partidul Politic „ȘOR”, Partidul Politic Partidul Popular din Republica Moldova, Partidul Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Partidul Național Liberal, Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”, Partidul Politic Partidul Nostru, Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”, Partidul Politic Partidul Acțiune și Solidaritate, Partidul Liberal și Partidul Politic ”Partidul Ruso-Slavean din Republica Moldova”, s-au conformat prevederilor Regulamentului privind finanțarea campaniilor electorale.

De asemenea, CEC a avertizat partidele politice Partidul Național Liberal și Partidul Politic „Democrația Acasă” pentru încălcarea termenului de depunere a Raportului privind veniturile și cheltuielile din campania electorală.

Totodată, membrii Comisiei au aprobat hotărîrea de confirmare a trezorierilor din partea Partidului Politic „Partidul Ruso-Slavean din Republica Moldova” și din partea Partidului Politic „Democrația Acasă”.

Alte hotărâri aprobate astăzi au vizat modificarea componența Consiliului electoral al circumscripției electorale comunale Volovița, raionul Soroca și atribuirea mandatelor de consilier în consiliile locale din mai multe localități.

 

Taguri: #CEC Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente