Cristina Zaruba a cucerit titlul de campioană europeană de tineret la jocul de dame. Ce rezultate a înregistrat aceasta

brtvercwee
Foto: Бендерская школа шашек

Cristina Zaruba a cucerit titlul de campioană europeană de tineret la jocul de dame. La turneul ce a avut loc în Kranevo, Bulgaria sportiva din Moldova a învins la toate cele trei probe din concurs – joc clasic, rapid și blitz.

La acest turneu s-a remarcat și Ana Sleahovscaia care a câștigat titlu de campioană continentală la categoria de vârstă Under-19. Ea a fost cea mai bună în turneul de joc clasic și a obținut două medalii de bronz la probele blitz și rapid, scrie moldpres.md.

În posesia distincțiilor au intrat Maxim Dolapci (aur și argint), Andreea Gorun (bronz), ambii la categoria de vârstă până la 17 ani.

Daria Dolapci (3 medalii de bronz la categoria de vârstă până la 10 ani), Alexandrina Batrâncea (3 medalii de argint) la categoria de vârstă până la 8 ani.

Selecționata feminină alcătuită de Cristina Zaruba, Ana Sleahovscaia, Andeea Gorun, Gabriela Tihon, Daria Dolapci și Alexandrina Batrâncea s-a situat pe locul doi în clasamentul general, iar formația mixtă compusă din băieți și fete a ocupat locul trei.

Cea mai bună jucătoare moldoveană la jocul de dame este Elena Scovitina, care e multiplă campioană europeană și mondială, iar cel mai bun jucător este marele maestru internațional Ion Dosca, care are în palmares titlurile de posesor la Cupei Uniunii Sovietice, campion al URSS și campion mondial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente