(video) Tot ce trebuie să știi despre finala Eurovision 2018 de la Lisabona. Lifehack cum votezi cu Moldova

75c07976f01ecf79d3267e2f80307495

A rămas încă o oră până la începutul celui mai grandios concurs muzical din Europa. Eurovision 2018 este gata să intre în casa fiecărui om de pe Pământ. Echipa #diez vă propune să aflați cele mai interesante curiozități despre

În această seară va fi trecut în istorie cea de-a 63 edtiție Eurovision Song Contest. Spectacolul se va desfășura în capitala Portugaliei, Lisabona, pe scena Altice Arena. Prezentatoarele acestui show vor fi Filomena Cautela, Sílvia Alberto, Daniela Ruah și Catarina Furtado.

Concursul se va deschide într-un stil portughez, cu muzică cu o paradă cu toate flagurile participanților. În această ediție s-au calificat 26 de țări, dintre care „Top 5” în frunte Franța, Spania, Marea Britanie, Germania, Italia, care nu au participat în etapele de preliminarii. De asemenea, nici Portugalia nu a participat în niciuna din semifinale, deoarece este țara gazdă.

Eurovision în cifre:

#peste 1000 de muncitori

#440 de voluntari

#225 de operatori de televiziune

#1400 de jurnaliști

# 460 de m2 suprafața sceneni

#2632 de lumini

#239 de boxe/difuzoare

#232 de microfoane

#30 de camere suspendate

#200 km de cablu

#50 de kg de confetti pentru câștigător

#200 de milioane de telespectatori

Cum poți vota:

Dacă locuiești în una din cele 43 de țări participante la Eurovision, atunci îi vei putea vota pe favoriții tăi. După ce toate piesele vor fi prezentate, vei avea la dispoziție circa 40 de minute pentru televoting. Votarea este posibilă cu ajutorul aplicațiilor oficiale ale Eurovision, ele pot fi descărcate mai jos:

#Pentru iOS

#Pentru Android

#Pentru Windows Phone

Aici se arată  la ce numere de telefon puteți vota cu Moldova, dacă vă aflați peste hotarele țării.

De asemenea, poți utiliza metoda clasică de votare, expediind de pe mobilul tău SMS la numerele afișate pe ecranul televizorului. Mai multe detalii despre aceasta vor fi prezentate la fel pe ecran.

Poți vota nu mai mult de 20 de ori și este interzis să susții interpretul din țara din care provii. Rezultatele finale vor rezulta din ecuația următoare: 50% voturile telespectatorilor și 50% din voturile juriului concursului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente