Scandal la Eurovision 2018. La Lisabona a început campania „Zero puncte pentru Israel” ca reacție la acțiunile militare desfășurate în Siria și Palestina

40_tn

În capitala Portugaliei, Lisabona, are loc o campanie de denigrare a concurentei din partea Israelului, Netta Barzilai. Pe străzile orașului câțiva necunoscuți au împânzit străzile cu fly-ere pe care se scrie să fie boicotată interpreta la acest concurs, oferindu-i „zero puncte”.

Cauza acestei reacții negative îndreptată spre această concurentă este acțiunea armatei israeliene care participă la acțiunile militare în Palestina și Siria. Prin această acțiune se cere ca oamenii să nu voteze reprezentanta Israelului, acordându-i „zero puncte”.

Ulterior, pe Facebook a apărut un anunț în care se menționează ca oamenii să nu reacționeze la aceste mesaje și să susțină favorita la Eurovision. În această postare se spună că Netta Barzilai a devenit ținta acestor atacuri și din cauza că ea, în anul 2014, a făcut serviciul militar obligatoriu în țara sa.

Vă amintim că Israel este una dintre favoritele concursului Eurovision 2018. Potrivit caselor de pariu ea se clasează pe locul 2.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente